Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Το δώρο στον αδελφό του Εδουάρδο

Βασιλιάς Κάρολος: Το δώρο στον αδελφό του Εδουάρδο

Μετά από πολλά χρόνια, ο Βασιλιάς Κάρολος έδωσε στον Εδουάρδο ένα τίτλο που πάντα ήθελε.

Ο βασιλιάς Κάρολος απένειμε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον μικρότερο αδελφό του, τον κόμη του Γουέσεξ, με την ευκαιρία των 59ων γενεθλίων του, τιμώντας τις επιθυμίες της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου.

Σύμφωνα με τον Guardian, o πρίγκιπας Εδουάρδος θα έχει αυτόν τον τίτλο για όσο ζει. Ακόμη, ο γιος του, Viscount Severn, γίνεται πλέον κόμης του Wessex. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τα νέα σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για τους βασιλικούς τίτλους, στην οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά τους θα χρησιμοποιούν τους τίτλους του «πρίγκιπα» και της «πριγκίπισσας».

Τι ανέφερε η δήλωση του παλατιού

Μια δήλωση του παλατιού ανέφερε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς έχει την ευχαρίστηση να παραχωρήσει το Δουκάτο του Εδιμβούργου στον Πρίγκιπα Εδουάρδο, τον κόμη του Γουέσεξ και τον Φόρφαρ, με την ευκαιρία των 59ων γενεθλίων της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Ο τίτλος θα κρατηθεί από τον Πρίγκιπα Εδουάρδο για τη ζωή της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας.

«Το Dukedom δημιουργήθηκε για τελευταία φορά για τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, μετά το γάμο του με την πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία κατείχε τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου πριν ανέλθει στο θρόνο το 1952. Ο νέος Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου είναι περήφανοι που συνεχίζουν την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου προώθηση ευκαιριών για νέους κάθε προέλευσης να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους». Ο νέος Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου θα βρεθούν στο Εδιμβούργο αργότερα σήμερα, όπου θα παραστούν σε δεξίωση για τον εορτασμό του πρώτου έτους σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Prince Edward

Πότε η Ελισάβετ υποσχέθηκε τον τίτλο στον Έντουαρντ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε υποσχεθεί να δώσει τον τίτλο αυτό στον Έντουαρντ πριν από περισσότερα από 20 χρόνια στον γάμο του με τη Σόφι Ρις-Τζόουνς τον Ιούνιο του 1999, όταν η βασίλισσα τον έκανε κόμη του Γουέσεξ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι με τον καιρό θα γινόταν Δούκας του Εδιμβούργου.

Όταν ο Φίλιππος πέθανε, τον Απρίλιο του 2021, ο τίτλος πήγε στον μεγαλύτερο γιο του, τον Κάρολο, και όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς, ο τίτλος επέστρεψε στο στέμμα. Ο Κάρολος μπόρεσε τότε να το αναθέσει σε όποιον επιθυμεί, αν και εδώ και καιρό πίστευαν ότι θα πήγαινε στον Έντουαρντ.

Το Earldom of Forfar, ένας άλλος από τους τίτλους του Edward, παραμένει με τον νέο Δούκα του Εδιμβούργου για όλη τη ζωή του. Δεδομένου ότι το Dukedom of Edinburgh είναι ο ανώτερος τίτλος της Σκωτίας, αυτό θα χρησιμοποιήσει ο Edward. Ο Viscount Severn θα γίνει ο κόμης του Wessex και του Forfar όταν ο τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου επανέλθει για άλλη μια φορά στο στέμμα.

Το δουκάτο είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας: το 1726 για τον πρίγκιπα Φρειδερίκο, τον πρωτότοκο γιο του Βασιλιά Γεωργίου Β’. το 1764 για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αδελφό του Βασιλιά Γεωργίου Γ’, ως μέρος του κοινού τίτλου, ο Δούκας του Γκλόστερ και του Εδιμβούργου· το 1866 για τον πρίγκιπα Άλφρεντ, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Βικτώριας. και το 1947 για τον πρίγκιπα Φίλιππο, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024