Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φοιτητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας έδωσαν για ακόμη μία ημέρα δυναμικό «παρών» στους δρόμους της Αθήνας, ζητώντας δικαίωση για τις δεκάδες ζωές που χάθηκαν και καμία συγκάλυψη ευθυνών.

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης που κάλεσαν σε κινητοποίηση στις 12.30μμ στην Καμάρα.

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί» ήταν το βασικό τους σύνθημα. Μετά το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

«Οι φοιτητές είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα», είπε φοιτήτρια – μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, υπενθυμίζοντας ότι 12 συμφοιτητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς του δυστυχήματος.

«Διεκδικούμε την κρατικοποίηση του ΟΣΕ, διεκδικούμε ασφαλείς μετακινήσεις, διεκδικούμε τη δικαίωση για τους νεκρούς που μετράμε, διεκδικούμε να μην ξαναυπάρξει τέτοιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα», τόνισε επιπλέον.

Στην Πάτρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Σημειώνεται επίσης πως με αφορμή την  τραγωδία των Τεμπών, στην Αχαΐα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 16 Γυμνάσια και Λύκεια.

Παράλληλα προχωρούν και σε διαμαρτυρίες στις Διοικήσεις ΟΣΕ, αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη, όπως αποφάσισαν χθες έπειτα από σύσκεψη συντονισμού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: