Χαμηλοί τόνοι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Ποιά τα σενάρια, τι θα γίνει με τις εισφορές.

Έως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Μαζί με τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν αναλυτικά οι προωθούμενες παρεμβάσεις. Ωστόσο, μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση τους και την εφαρμογή τους. Αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού κλειδώνει ο κατώτατος μισθός και από τότε θα ισχύσουν οι αυξήσεις

Ποιο είναι το σχέδιο αύξησης του μισθού

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έλαβαν αναβολή εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου υπό άλλες συνθήκες, το υπουργικό, θα προχωρούσε στην έγκριση του νέου κατώτατου μισθού. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Σύμφωνα με τα σενάρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του κατώτατου στα 770 έως 780 ευρώ, με την αύξηση να είναι στο 7,75%. Το άλλο και πιο αισιόδοξο σενάριο έδειχνε προς αύξηση του νέου μισθό έως και τα 800 ευρώ, το οποίο αποτελεί ακόμα αίνιγμα αν θα επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr