
Ουκρανία: Το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των δημοσιογράφων του Sky News, τον Ιανουάριο απέπλευσαν από ιρανικά λιμάνια δύο εμπορικά πλοία με προορισμό το Αστραχάν της Ρωσίας: το «Μούσα Τζαμίλ» και το «Μπεγκέι», που μετέφεραν 200 κοντέινερ με πολεμοφόδια.
Το Ιράν μπόρεσε να προμηθεύσει μυστικά την Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών, αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Σύμφωνα με την έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου, η παρτίδα αυτή, η οποία περιλάμβανε 100 εκατομμύρια σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, εστάλη μυστικά μέσω Κασπίας Θαλάσσης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των δημοσιογράφων του Sky News, τον Ιανουάριο απέπλευσαν από ιρανικά λιμάνια δύο εμπορικά πλοία με προορισμό το Αστραχάν της Ρωσίας: το «Μούσα Τζαμίλ» και το «Μπεγκέι», που μετέφεραν 200 κοντέινερ με πολεμοφόδια.
Πηγή στις μυστικές υπηρεσίες δήλωσε στο Sky News ότι και τα δύο πλοία ήταν υπό ρωσική σημαία.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί το Ιράν ως «πίσω βάση»
Το φορτίο, κατά την άποψη της εν λόγω πηγής, περιλάμβανε πυρομαχικά για εκτοξευτές ρουκετών, όλμους και πολυβόλα, καθώς και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μεταφορά του φορτίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα πλήρωσε μετρητοίς.
«Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ιράν ως ‘πίσω βάση’», δήλωσε η πηγή ασφαλείας, περιγράφοντας τους στενούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού πλοίων της Marine Traffic δείχνει επίσης ότι οι πλεύσεις των δύο πλοίων από το Ιράν στο Αστραχάν πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο. Είναι επίσης ορατά σε δορυφορικές φωτογραφίες.
Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές το περιεχόμενο του φορτίου και τα στοιχεία που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή.
Οι ρωσικές αρχές και η εταιρεία, στην οποία ανήκουν τα πλοία, δεν απάντησαν στο αίτημα του Sky News να σχολιάσει το ζήτημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο



