Η Ουκρανή τενίστρια Μάρτα Κόστικ αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα αντίπαλό της, Βαρβάρα Γκράτσεβα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ATX Open του Τέξας.
Η εν λόγω κίνηση ήταν ξεκάθαρα μία αντίδραση της Ουκρανής αθλήτριας για την ρωσική εισβολή στη χώρα της.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σετ, που σφράγισε τη νίκη της με 2-0, η Κόστικ, αφού πρώτα γονάτισε συγκινημένη στο έδαφος, στη συνέχεια σηκώθηκε και βάδισε προς τον πάγκο της, αρνούμενη να δώσει το χέρι και να βγάλει την παραδοσιακή φωτογραφία με την Γκράτσεβα.
1/2🧵Die 🇺🇦 Tennisspielerin Marta Kostyuk besiegte die ru Spielerin Gracheva im Finale des WTA-Turniers in Austin, USA. Nach dem Spiel schüttelte Kostyuk dem ru Spieler nicht die Hand & lehnte das traditionelle gemeinsame Fotoshooting ab✊🇺🇦✊ „In der Position, pic.twitter.com/IBjLC7NM4M
— 🏳️🌈Sanny_G_Knabe🇺🇦🤝🇩🇪 (@KnabeSanny) March 6, 2023
«Από τη θέση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, είναι εξαιρετικά ξεχωριστό να κερδίζω αυτόν τον τίτλο. Θέλω να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στην Ουκρανία και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται και σκοτώνονται αυτή τη στιγμή» ανέφερε η 20χρονη Ουκρανή (νούμερο 52 στην κατάταξη) στις δηλώσεις της.
O Ναντίρ Χίφι είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Euroleague, έχει ανανεώσει με την Παρί, όμως στο εξωτερικό κάνουν λόγο για ένα «καυτό» καλοκαίρι – Ποιες είναι οι 2+1 επιλογές που έχει ο 23χρονος και τα δεδομένα με το συμβόλαιο του.
Στις δυσκολίες που θα συναντήσει η Θέλτα στα ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ του Europa League, αναφέρθηκε ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας, Ιάγκο Άσπας.
Οι οπαδοί της Βέλο έκαναν «ντου» στο προπονητικό κέντρο και ουσιαστικά ζήτησαν από τους παίκτες της ομάδας -αν χρειαστεί- να τραυματίσουν τον Νεϊμάρ στο επικείμενο ματς με τη Σάντος – Επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου και... ψύχραιμη απάντηση του Βραζιλιάνου σούπερσταρ.