Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίλτος Τεντόγλου: Που να μην ξύπναγε και νωρίς…

Μίλτος Τεντόγλου: Που να μην ξύπναγε και νωρίς…

Ο Μίλτος Τεντόγλου καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ

«Μην περιμένετε να πάω τόσο καλά στο Ευρωπαϊκό καθώς δεν μπορώ τους πρωϊνούς αγώνες» μας είχε προειδοποιήσει από την Αθήνα, ο Μίλτος Τεντόγλου εν’ όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Τόσο στον προκριματικό όσο (κυρίως) και στον τελικό «καθάρισε» από το πρώτο κιόλας άλμα !  Ιδιαίτερα στον τελικό έκοψε το…βήχα στους αντιπάλους του κάνοντας πρώτο άλμα στα 8.30μ. που ήταν αρκετό για να του χαρίσει ένα τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην εν λόγω διοργάνωση κάτι που δεν είχε πετύχει κανείς στο παρελθόν.

Που να μην ξύπναγε και νωρίς δηλαδή, θα είχε…βγει έξω από το σκάμα !

Την Παρασκευή στον προκριματικό (08.10 ώρα Ελλάδας) αναγκάστηκε να σηκωθεί γύρω στις  05.30 αλλά με το πρώτο άλμα εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση (7.91 με το όριο στο 7.95 που δεν το πέρασαν όλοι οι φιναλίστ). Εκανε και ένα δεύτερο (8.03) για να μην μπει στη διαδικασία να περιμένει το τυπικό να πάρει δηλαδή την πρόκριση για τον τελικό με άλμα ελάχιστα χαμηλότερο από το όριο πρόκρισης.

Πριν τον τελικό κοιμήθηκε λίγο παραπάνω (καθώς ήταν προγραμματισμένος για τις 09.12 ώρα Ελλάδας) αλλά και πάλι μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει νωρίς.

Το τρομερό είναι ότι με το που προσγειώθηκε στα 8.30μ. (επίδοση που του «κλείδωνε» σίγουρα το μετάλλιο και με μεγάλες πιθανότητες για το χρυσό) έκανε μια γκριμάτσα απογοήτευσης δεν είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος !

Αν κάποιος δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του, γιατί είναι  ένας εξαιρετικός άνθρωπος με σεμνότητα και ήθος, θα νόμιζε ότι ο Μίλτος ειρωνεύεται τους αντιπάλους του με αυτές τις γκριμάτσες.

Καμμία σχέση, απλά είναι απίστευτα απαιτητικός από τον εαυτό του και με αυτόν τα βάζει !  Φάνηκε και στην τελευταία του προσπάθεια όπου ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο (καθως έκανε τελευταίος άλμα και όταν ήρθε η ώρα του 6ου γνώριζε ότι όλα είχαν κριθεί) όταν προσγειώθηκε στα 8.29, έκανε μια ακόμα πιο μεγάλη γκριμάτσα απογοήτευσης και όλα αυτά σε πρωινό αγώνα που δεν είναι το φόρτε του !

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει βγάλει ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός με μια τρομερή αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ιδιαίτερα στους μεγάλους αγώνα και ανεξαρτήτως συνθηκών (καιρικών, αγωνιστικών, αντιπαλων κλπ).

Τρομερός αθλητής

Ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι από τους πιο έμπειρους στο χώρο και ιδιαίτερα στα άλματα έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια ψηλά.

«Είναι ένας τρομερός αθλητής που ελέγχει απίστευτα και απόλυτα το σώμα του και θα πετύχει αυτό που θέλει» μας είχε προϊδεάσει προ του τελικού αλλά και αυτός με την τόσο μεγάλη εμπειρία δεν παύει να εντυπωσιάζεται από αυτά που κάνει ο Μίλτος Τεντόγλου στο σκάμμα. Τα οποία κάποιες φορες μοιάζουν αδύνατα και αυτός ο μπαγάσας από τα Γρεβενα τα κάνει να φαίνονται ως τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο !

Καλά να είναι το παλληκάρι όταν – πολύ αργότερα – αποφασίσει να αποσυρθεί, οι διακρίσεις που θα έχει καταγράψει στο βιογραφικό του θα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ένα απωθημένο που μπορεί ενδεχομένως να του έχει απομείνει (να σπάσει το στοιχειωμένο πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα με 8.66μ.) είναι θέμα χρόνου να ξεμπερδέψει και με αυτή την εκκρεμότητα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου,που υποκλίθηκε στον προπονητή του αλλά και στον κόσμο μετά το φινάλε του αγώνα του, έγινε ο πρώτος που κατέκτησε τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό κλειστού. Ο μοναδικός που έχει επίσης τρία αλλά όχι διαδοχικά είναι ο Γερμανός, Χανς Μπαουμγκάρντνερ (1971, 1973, 1977) ο οποίος όμως χρειάστηκε επτά διοργανώσεις για να τα καταφέρει.

Εκείνοι που είχαν δύο διαδοχικά χρυσά ήταν ο Γάλλος Ζακ Ρουσό (1975, 1976), ο τεράστιος Σοβιετικός Ρόμπερτ Εμιγιάν (1986, 1987) και ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγιερ (2009,2011).

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024