Τα τρένα στα Τέμπη συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξετάζεται αν υπήρξε κάποιο φρενάρισμα.

Τουλάχιστον 42 είναι οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι αγνοούμενοι παραμένουν πολλοί, χωρίς το νούμερο να έχει ανακοινωθεί.

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι αν οι οδηγοί των δύο τρένων επιχείρησαν να φρενάρουν όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν μπροστά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι το φαινόμενο του φούρνου και της φυσαρμόνικας - Πώς αποφεύχθηκε στα Τέμπη

Ο πραγματογνώμονας, Χρήστος Γκλαβόπουλος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σχολίασε τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Πάντα υπάρχει έγγραφο»

«Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το έγγραφο που να δείχνει ότι ο σταθμάρχης ήξερε ότι ερχόταν εμπορική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή. Πάντα υπάρχει έγγραφο, το λεγόμενο τηλεγράφημα που στέλνεται με φαξ. Στην περίπτωση κατά την οποία το ήξερε (σ.σ. ότι έρχεται εμπορική αμαξοστοιχία), τότε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση εάν μπορούσε να έχει αποφευχθεί η σύγκρουση ο πραγματογνώμονας σχολίασε ότι τα 12 λεπτά είναι αρκετός χρόνος εάν είχε αντιληφθεί το λάθος του ο σταθμάρχης να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους οδηγούς και να τους σταματήσει.

Για την περίπτωση του εάν υπήρξε ή όχι φρενάρισμα ο πραγματογνώμονας εξήγησε ότι ο ταχογράφος των τρένων αυτών είναι ηλεκτρονικός και θα δείξει αν υπήρξε φρενάρισμα, ωστόσο ο κ. Γκλαβόπουλος έκρινε, βάσει των γνώσεων του, ότι οι επιβάτες θα είχαν αντιληφθεί σε κάθε περίπτωση το φρενάρισμα αν αυτό είχε συμβεί.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Γκλαβόπουλου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr