ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: «Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν παθογένειες, όχι να τις διαιωνίζουν»
Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας πως δεν θα ανεχθεί «ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες».
Τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Η Χαριλάου Τρικούπη επικαλείται τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη από τον τόπο της τραγωδίας, ο οποίος έθεσε το ερώτημα «γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι;».
Και σημειώνει πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει».
Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως δεν θα ανεχθεί «ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του».
Για να καταλήξει πως οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες «και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».
Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.
»Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.
»Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του.
»Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442