Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σκιά των εξελίξεων με τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά.

«Ο κ. Τσίπρας εκκόλαψε τον πολακισμό» τόνισε ο κ. Οικονόμου ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, το μόνο που αρκέστηκε να του καταλογίσει είναι προσωπική σταυροφορία κατά του καθεστώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μεγάλες ευθύνες Τσίπρα. Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων τόνισε: « Για να απαλλαγούν από τον Πολακισμό το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 χρόνια παραμένει αρχηγός του κόμματος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την κατρακύλα»

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, μπροστά στην κατακραυγή της κοινωνίας, ετοιμάζονται να απομακρύνουν από τις τάξεις του κόμματος τον κ. Πολάκη. «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Για το άλλο ζήτημα, αυτό του κ. Παππά, αναρωτήθηκε  εάν ο κ. Τσίπρας θα  αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά και εάν θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια .

«Όσο δεν τον πράττει μία εξήγηση υπάρχει. Ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα».

Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου σε άλλο σημείο.

«Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμου που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ’ αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σφοδρή επίθεση

Σημείωσε ακόμη ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισμό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα». Ρώτησε επίσης αν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν μόνο τον κ. Πολάκη όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων. «Μόνο ο κ. Πολακης στοχοποίησε δημοσιογράφους ή μήπως κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκδήλωση και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;», συνέχισε.

«Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα ήταν ευθύνη μόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσει λόγο και έργο το μεδούλι του συριζαϊσμού.

Τι είπε για εκλογές

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για το αν το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή θα πάρετε τις απαντήσεις.