Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρα βρέχει ο Πολάκης (ενώ πάει για διαγραφή;)

Πέρα βρέχει ο Πολάκης (ενώ πάει για διαγραφή;)

Ο Παύλος Πολάκης έριξε νέα βόμβα στο ΣΥΡΙΖΑ και... πήγε μια βόλτα στα Σφακιά να ανοίξει τους ορίζοντες του. Θέατρο σκιών ή ρεαλιστικό;

Βάζει φωτιά στην Κουμουνδούρου με μια ανάρτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ τον απειλεί ευθέως με διαγραφή και για τον Παύλο Πολάκη είναι απλώς Κυριακή.

Βόλτα στα Σφακιά με τη Δώρα είναι η επόμενη ανάρτηση ενώ ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σπεύδουν να βγάλουν επίσημες ανακοινώσεις σχολιασμού – απάντησης στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης που αυτή τη φορά άνοιξε πολύ δύσκολα και ευαίσθητα μέτωπα με επίθεση σε δικαστές, τραπεζίτες, δημοσιογράφους και την ανεξάρτητη Αρχή, ΑΑΔΕ, διαφοροποιούμενος -και από ότι φαίνεται όχι μόνο σε επίπεδο ύφους και τόνου- από την ήπια, σε αυτά τα ζητήματα, γραμμή του κόμματος, που έχει επιλέξει να εμφανίζει προεκλογικά.

Απόδειξη η άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου που η πρώτη κουβέντα αναφέρεται στο «πρόγραμμα» και την «πολιτική», μιλώντας για προσπάθεια υπονόμευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Απειλή ή ανακοίνωση διαγραφής;

Η επόμενη παράγραφος της «άτυπης» ενημέρωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους περισσότερους ερμηνεύτηκε ως «διαγραφή Πολάκη». Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αφού ουσιαστικά ρίχνει το γάντι στον ίδιο τον Πολάκη, επιλογή που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό η δημοφιλία του Κρητικού αλλά και το είδος των θεμάτων που έθιξε, ζητήματα που για Αριστερούς έχουν τεράστια σημασία.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» ήταν η αυστηρή μεν τοποθέτηση της Κουμουνδούρου αλλά στην τελεία… δεν ακούγεται πόρτα να χτυπάει.

Θα μπορούσε ο Πολάκης με μια νέα ανάρτηση να ανατρέψει πάλι την κατάσταση; Με την κόντρα που δημιουργήθηκε με την μη υποφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη, ο «αψυς σαν Σφακιανός» -παλαιότερος χαρακτηρισμός Τσίπρα για να δικαιολογήσει την επιείκεια του κόμματος απέναντι στον Πολάκη- με μια μικρή ανακυβίστηση και δήλωση υποταγής στα όργανα του κόμματος «το γύρισε», με τον Αλέξη Τσίπρα να κλείνει το θέμα δηλώνοντας στην τελευταία συνέντευξή του «πάμε παρακάτω».

Τώρα βέβαια τα πράγματα μοιάζουν πιο σοβαρά.

Η ανάρτηση Πολάκη για καθαρό αέρα, λεβέντες και ορίζοντες

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024