Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Νικολάου: Νέα στοιχεία για το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Σοφία Νικολάου: Νέα στοιχεία για το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Πόρισμα 169 σελίδων φέρεται να αθωώνει την Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Σοφίας Νικολάου και των προμηθειών υγειονομικού υλικού στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για τις οποίες «πορισματική αναφορά» έλεγε ότι ήταν υπερκοστολογημένες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το lowandorder.gr, υπάρχει ολοκληρωμένο πόρισμα που έχει συντάξει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, το οποίο αθωώνει την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που ήλεγξε τα πάντα και αποφάνθηκε ότι όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Υπάρχουν επίσης και οι αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βρήκε καθ όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν 4 – 5 σελίδες που χαρακτηρίστηκαν «πορισματική αναφορά» οι οποίες εμφανίζουν  ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Η κ. Νικολάου φέρεται έτοιμη να καταθέσει μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή. Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.

Είχε προηγηθεί, πάντως, νέα τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, ο οποίος ερωτώμενος για την υπόθεση είπε ότι «δεν έχει να προσθέσει κάτι, αλλά έκανε λόγο για «εκδοχές» της Σοφίας Νικολάου και παρέπεμψε στις επικείμενες ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα ανακοίνωσή της ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για την υπόθεση Νικολάου: «Ο κ. Οικονόμου έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από την κα Νικολάου χαρακτηρίζοντας δικές της “εκδοχές” τα όσα η ίδια ισχυρίζεται για τη ζημία 2 εκ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο από απευθείας αναθέσεις σύμφωνα με το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να απαντήσει αν θα την αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης παραπέμποντας στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

»Για πόσο ακόμη θα κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης; Μετά και το σημερινό “άδειασμα” από τον κ. Οικονόμου, τι τον εμποδίζει να την αποπέμψει άμεσα από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα της ΝΔ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε εκ νέου μέσω του ΡΣ «Στο Κόκκινο» η Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κ. Νικολάου. Γιατί δεν την αποπέμπει;»

«Η ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένη, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ειδική σχέση με το δημόσιο χρήμα, αντικρατιστές όταν πρόκειται για  στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά αγαπούν εξαιρετικά το δημόσιο χρήμα όταν είναι να το χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μιλάμε για 9 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς επί ΝΔ».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024