Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας - Διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας – Διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι

Χημικά δέχθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε και η ίδια

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση των κλομπ τους στη συγκέντρωση του Συνδικάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας διαδηλωτής.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Σύμφωνα με το 902.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή δύο συνδικαλιστών, του Γιώργου Στεφανάκη, προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής και του Νίκου Λαβαντσιώτη, ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΣΕΛΕΚΤ.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Στο πλευρό τους ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος κατήγγειλε την απαράδεκτη επίθεση στους εργαζόμενους και έκανε παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου.

Προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών καταγγέλλει ότι δέχθηκε η τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί πολλαπλή βία απέναντι στους εργαζόμενους. Αφού κατέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και τους φτωχοποιεί μειώνοντας δραματικά την αγοραστική τους δύναμη, ασκεί αυταρχισμό και βία στις κινητοποιήσεις τους».


Όπως τόνισε η ίδια, «στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην Σταδίου, και ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, δεχθήκαμε προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και προσαγωγή δύο συνδικαλιστών. Παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και τη δήλωση μου ότι είμαι βουλευτής, προκειμένου να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΤ Γιώργου Χότζογλου και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, μας έριξαν στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα χημικών και χτύπησαν εργαζομένους. Στη συνέχεια, στο αίτημα μας να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο συνδικαλιστές, και ενώ ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τελικά τους προσήγαγαν στο Α.Τ της Ακρόπολης»

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και τη σύλληψη δύο συνδικαλιστών».

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, έξω από το Υπουργείο Εργασίας .
Την ώρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, μεταξύ αυτών την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων, αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου στο κεφάλι και τις συλλήψεις δύο άλλων συναδέλφων.
Η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει τα έντονα προβλήματα του κλάδου και να τηρηθεί επιτέλους η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συνάντηση μ αυτόν το στόχο.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό και σε κάθε εργαζόμενο που δίνει τη μάχη του για τη διασφάλιση των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024