Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Market pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες καταβολές χρημάτων

Market pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες καταβολές χρημάτων

Εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στο vouchers.gov.gr, με τα πρώτα χρήματα να δίνονται στις αρχές Μαρτίου.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάρτα αγορών market pass μέσω της ειδικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης οι καταβολές των χρημάτων θα γίνουν στις 3 Μαρτίου.

«Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20%, σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ News.

Μέχρι τέλος Αυγούστου διαθέσιμο το ποσό

Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, ωστόσο το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του market pass έως τέλος Αυγούστου.

Απαντώντας στην κριτική ότι το market pass αντιστοιχεί σε λίγα χρήματα, είπε ότι «το market pass επιστρέφει το 10% από τις αγορές όποιου το χρησιμοποιεί και αφορά στο 85% των συμπολιτών μας».

«Δεν καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου στο 100%, αλλά αυτό το 10% είναι υψηλότερο από το 7% μείωση στο ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία μείωση, δεν ξέρουμε εάν θα έφτανε στον καταναλωτή. Από το 13% στο 6% μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 7 εκατοστιαίες μονάδες. Στα 520 ευρώ, εάν μειώσουμε τον ΦΠΑ κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες, είναι 32 ευρώ. Εμείς στα 520 δίνουμε 52 ευρώ» συμπλήρωσε.

Πάνω από 300.000 αιτήσεις την πρώτη ημέρα

Πάνω από 300.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα για το Market Pass, καθώς υπολογίζεται ότι υποβάλλονται 10 αιτήσεις το δευτερόλεπτο.

Η πλατφόρμα άνοιξε πρώτα για τις αιτήσεις των δικαιούχων με ΑΦΜ λήγουν σε 1, 2, 3 και 4, ενώ αύριο θα ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν έως τις 15 Μαρτίου και οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιλέξουν εάν θέλουν να πιστωθεί το πόσο σε άυλη ψηφιακή κάρτα που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone ή σε κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί.

«Οι δικαιούχοι που επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα πρέπει να προσέξουν εάν το κινητό τους δέχεται NFC πληρωμές», ανέφερε ο Φραγκιαδάκης.

Το ποσό ενίσχυσης

Για την αίτηση ο πολίτης θα πρέπει με τους κωδικούς Taxisnet να εισέλθει στο vouchers.gov.gr.

Το ποσό που θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται ως το 10% από το μηνιαίο ύψος αγορών, και ορίζεται ως εξής:

• Έγγαμο ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ

• Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τέκνο δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192

• Εγγαμο ζευγάρι με δύο τέκνα και ένα φιλοξενούμενο μέλος 62 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 372 ευρώ.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024