Βρετανία: Οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι είναι εργαλείο και αποδείχθηκε τελικά δονητής

Η άλλη θεωρία είναι ότι, αν ο ξύλινος φαλλός δεν χρησιμοποιήθηκε ως σεξουαλικό εργαλείο, τότε το αντικείμενο ηλικίας 2.000 ετών μπορεί να ήταν μέλος ενός αγάλματος που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη.

Δονητής από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αποδείχθηκε τελικά ότι είναι ένα ξύλινο «εργαλείο» που είχε βρεθεί το 1992 σε ένα χαντάκι αρχαίου οχυρού στη Βρετανία.

Ο ξύλινος φαλλός μήκους 16 εκατοστών είχε ανακαλυφθεί αρχικά το 1992 σε ένα χαντάκι στο ρωμαϊκό οχυρό της Βιντολάντα στην περιοχή Νορθάμπερλαντ,  στις πιο απομακρυσμένες βόρειες παρυφές της αυτοκρατορίας.

Αρχικά καταχωρήθηκε στους καταλόγους των μουσείων ως εργαλείο μανταρίσματος καθώς βρέθηκε με υπολείμματα ρούχων και υποδημάτων. Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι τώρα πιστεύουν μάλιστα  ότι μπορεί να βρήκαν το μόνο γνωστό ρωμαϊκό δονητή σε πραγματικό μέγεθος – και μάλιστα στην πραγματικότητα να ήταν ακόμα μεγαλύτερος από τα 16 εκατοστά που διασώθηκαν.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ένα κομμάτι μου πιστεύει ότι είναι αυταπόδεικτο πως πρόκειται για δονητή. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στους επίσημους καταλόγους ως εργαλείο. Μπορεί να ήταν κάποιος που ένιωθε άβολα με το να εντάξει έναν δονητή ή που πίστευε ότι οι Ρωμαίου δεν έκαναν τέτοια πράγματα» δήλωσε ο λέκτορας Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, Ρομπ Κόλινς.

Η άλλη θεωρία είναι ότι, αν ο ξύλινος φαλλός δεν χρησιμοποιήθηκε ως σεξουαλικό εργαλείο, τότε το αντικείμενο ηλικίας 2.000 ετών μπορεί να ήταν μέλος ενός αγάλματος που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη – συνηθισμένο τελετουργικό στην αρχαία Ρώμη.

Επίσης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως γουδοχέρι στη μαγειρική είτε για να αλέσουν φαρμακευτικές αλοιφές. Το σχήμα του θα έδινε μαγικές ιδιότητες στο τελικό παρασκεύασμα.

To εύρημα πλέον εκτίθεται στο μουσείο του οχυρού Βιντολάντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κόσμος

Δεύτερο «χειρουργικό» χτύπημα των IDF στον Λίβανο - Σκότωσαν και αξιωματούχο της Χαμάς

Δύο χτυπήματα με drone πραγματοποίησε σε λίγες ώρες ο στρατός του Ισραήλ στον Λίβανο, σκοτώνοντας αρχικά έναν διοικητή της Χεζμπολάχ και εν συνέχεια έναν της Χαμάς.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ένα παιδί πέθανε από ιλαρά στο Οντάριο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2013

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κατηγόρησε την «αυξανόμενη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια» που παρουσιάζεται την τελευταία δεκαετία στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Οι πιο σφοδρές μάχες από την έναρξη του πολέμου στην Τζαμπάλια - Οι ισραηλινές επιδρομές εξαφανίζουν περιοχές

Σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια με τα ισραηλινά τανκ και αεροσκάφη να πραγματοποιούν σφοδρούς βομβαρδισμούς που ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τι αποκαλύπτει ο διάδρομος Netzarim του Ισραήλ στη Γάζα για τα μεταπολεμικά του σχέδια – Επιστροφή στο 1967;

Οι αναλυτές λένε ότι η κατασκευή αυτού του διαδρόμου αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μεγάλης κλίμακας του Ισραήλ για την αναδιαμόρφωση της Γάζας και την εδραίωση της μόνιμης παρουσίας του εκεί

Νατάσα Ρουγγέρη
Νατάσα Ρουγγέρη
Νατάσα Ρουγγέρη
Νατάσα Ρουγγέρη

Προετοιμάζεται η Ρωσία για πόλεμο με το ΝΑΤΟ;

Η ρωσική πολεμική μηχανή στηρίζεται ολοένα και περισσότερο σε κινεζικές τεχνολογίες. Το CSIS ισχυρίζεται ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η ΕΕ αναστέλλει τη λειτουργία τεσσάρων ρωσικών ΜΜΕ

Η ΕΕ ανακοίνωσε την απαγόρευση τεσσάρων μέσων ενημέρωσης που κατηγορούνται για τη διάδοση προπαγάνδας της Ρωσίας, καθώς και προσπάθεια ανάμειξης στο εσωτερικό τρίτων χωρών της Ένωσης.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ο Ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ - Η στιγμή του χτυπήματος

Ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ σκότωσε σε χτύπημα στον Λίβανο ο ισραηλινός στρατός με τη λιβανέζικη οργάνωση να απαντάει με μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Στόχος μας είναι η μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες «να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβερνητική αλαζονεία όπου η απάντηση για τη διαφθορά, την ατιμωρησία, τις ανισότητες είναι το 41%».

Σύνταξη ΙΝ

Δεύτερο «χειρουργικό» χτύπημα των IDF στον Λίβανο - Σκότωσαν και αξιωματούχο της Χαμάς

Δύο χτυπήματα με drone πραγματοποίησε σε λίγες ώρες ο στρατός του Ισραήλ στον Λίβανο, σκοτώνοντας αρχικά έναν διοικητή της Χεζμπολάχ και εν συνέχεια έναν της Χαμάς.

Σύνταξη ΙΝ

Έκθεση εμπειρογνωμόνων: Αιχμές για τη φωτογράφιση της αστυνομίας στο σημείο της τραγωδίας

Οι τεχνικοί σύμβουλοι στο πόρισμά τους προσκομίζουν φωτογραφίες από βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σημείο της σύγκρουσης αλλά και την τοποθεσία που μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Σύνταξη ΙΝ
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007