Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ροντ Γκίλμπερτ: «Δεν μπορούσα να μιλήσω ή να αναπνεύσω από το όγκο στον λαιμό»

Ροντ Γκίλμπερτ: «Δεν μπορούσα να μιλήσω ή να αναπνεύσω από το όγκο στον λαιμό»

Μιλά για την μάχη του με τον καρκίνο και σοκάρει

Μεγάλη μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Ροντ Γκίλμπερτ. Ο 54χρονος κωμικός διαγνώστηκε πριν έναν χρόνο με καρκίνο τετάρτου σταδίου στον λαιμό και φέτος με καρκίνο στο κεφάλι.

Μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κέντρο για το οποίο στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει χρήματα. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να παλεύει.

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκινημένος στα National Comedy Awards, που πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Stand Up 2 Cancer, και μίλησε για την περιπέτεια με την υγεία του συγκλονίζοντας άπαντες.

«Eίχα τρομερούς σπασμούς»

Ο Ουαλός παραδέχτηκε ότι η διάγνωση του καρκίνου τον «τσάντισε πολύ» και αποκαλύπτει ότι δυσκολευόταν «να μιλήσει ακόμα και να αναπνεύσει» από τον όγκο στον λαιμό του.

«Δεν μπορούσα να μιλήσω ή να αναπνεύσω και ακύρωνα τις εμφανίσεις μου, είχα τρομερούς σπασμούς στο πρόσωπό μου και πολύ σφίξιμο στους μύες μου. Δεν μπόρεσα να βρω την άκρη του νήματος. Μετά από βιοψία αποδείχτηκε ότι έχω όγκο στον λαιμό μου και το κεφάλι και ήταν αρκετά σοβαρό», εξομολογήθηκε.

Ο Ροντ για 10 χρόνια έκανε φιλανθρωπίες σε ένα κέντρο για τον καρκίνο. «Έχω ηγηθεί πέντε οδοιπορικών για τη συγκέντρωση χρημάτων σε όλο τον κόσμο, κάνω βραδιές stand-up comedy για να συγκεντρώσω χρήματα, ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου τα τελευταία 10 χρόνια, οπότε φανταστείτε την έκπληξή μου όταν διαγνώστηκε καρκίνος», είπε.

Και πρόσθεσε: «Κάτι που με εκνεύρισε πάρα πολύ, γιατί νόμιζα ότι θα είχα ισόβια ανοσία! Προφανώς όχι. ‘Προφανώς είναι εξίσου πιθανό να πάθεις καρκίνο ακόμα και αν ξοδεύεις το χρόνο σου για να μαζέψεις χρήματα για ένα νοσοκομείο για τον καρκίνο. Τέλος πάντων, τον κόλλησα, και αποδεικνύεται ότι μπορεί να προσβληθεί οποιοσδήποτε».

Επίσης, είπε ότι ανακάλυψε για πρώτη φορά το εξόγκωμα στο λαιμό του ενώ βρισκόταν στην Κούβα σε ένα οδοιπορικό για να συγκεντρώσει χρήματα για το φιλανθρωπικό κέντρο Velindre Cancer Centre, όπου είναι τώρα ασθενής.

«Η άλλη ειρωνεία είναι ότι βρισκόμουν στην Κούβα σε ένα οδοιπορικό, συγκεντρώνοντας χρήματα για αυτό το κέντρο καρκίνου, όταν εμφανίστηκε ο πρώτος όγκος στο λαιμό μου. Έφυγα κυριολεκτικά ως προστάτης και επέστρεψα ως ασθενής», αποκάλυψε.

«Ο στόχος μου είναι…»

Για τις καθημερινές ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, ανέφερε: «Έπρεπε να κάνω χημειοθεραπείες σε ένα δωμάτιο με φωτογραφίες μου κατά την είσοδο, χαμογελώντας στον εαυτό μου ως προστάτης».

Στη συνέχεια, ο Ροντ δήλωσε ότι βρίσκεται στο δρόμο της ανάρρωσης και εξέφρασε την επιθυμία του να ηγηθεί της επόμενης πεζοπορίας για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Μαρόκο.

«Οι τρίχες μου στο πρόσωπο επανέρχονται, η φωνή μου επανέρχεται στο φυσιολογικό, το βάρος μου επανέρχεται, οι σιελογόνοι αδένες μου αρχίζουν να επανέρχονται. Ο στόχος μου για τη σωματική αποκατάσταση είναι να ηγηθώ της επόμενης πεζοπορίας για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Μαρόκο», κατέληξε.

Sports in

Η Οκλαχόμα άλωσε το Ντάλας για το 2-2 – Μία νίκη από τους τελικούς οι Σέλτικς

Δείτε τη δράση από τα δύο παιχνίδια της βραδιάς στο NBA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024