Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: Επιπλήττει τις ΗΠΑ για την Κριμαία

Κρεμλίνο: Επιπλήττει τις ΗΠΑ για την Κριμαία

Το Κρεμλίνο επανέρχεται ασκώντας κριτική στις ΗΠΑ για τον χαρακτηρισμό της Κριμαίας ως νόμιμου στόχου του Κιέβου

Το Κρεμλίνο αποκάλεσε τις ΗΠΑ «μεγάλο προβοκάτορα» διεθνών εντάσεων μετά τον χαρακτηρισμό από την Ουάσινγκτον της Κριμαίας ως νόμιμου στόχου του Κιέβου, προειδοποιώντας ότι τα σχόλια για την χερσόνησο υπογραμμίζουν το βάθος της διαφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντούσε σε δηλώσεις που έκανε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, θα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ουκρανικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στην χερσόνησο.

«Η Νούλαντ ανήκει σε ένα πολύ ευρύ στρατόπεδο των πιο επιθετικών ‘γερακιών’ στην αμερικανική πολιτική. Αυτή είναι μια άποψη που γνωρίζουμε καλά», σημείωσε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Την Τρίτη το ετήσιο διάγγελμα Πούτιν

Έμφαση στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο την Ουκρανία, θα δώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του ενώπιον της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη ομιλία, στην οποία ο Πούτιν αναφέρεται στην κατάσταση του έθνους στους Ρώσους βουλευτές, κάνει ανασκόπηση του περασμένου χρόνου και καθορίζει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις, προγραμματίζεται, συνήθως, στα τέλη του κάθε έτους. Ωστόσο, το 2022 αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίστηκε για τις 21 Φεβρουαρίου.

«Ένα μήνυμα είναι πάντα μια δυνατή είδηση, ένα μήνυμα είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα υπό την αιγίδα του αρχηγού του κράτους κατά τη διάρκεια του έτους. Φυσικά, σε μια τόσο υπεύθυνη και πολύ δύσκολη φάση της ανάπτυξής μας, της ζωής μας, όλοι περιμένουν ένα μήνυμα με την ελπίδα να ακούσουν μια αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν, μια αξιολόγηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μια αξιολόγηση της διεθνούς κατάστασης και το όραμα του προέδρου για το πώς θα αναπτυχθούμε περαιτέρω», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024