Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Super League: Και κάπου εδώ, ξαναρχίζει…

Super League: Και κάπου εδώ, ξαναρχίζει…

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ έβαλε φωτιά στη Super League και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έρχεται (25/2) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για…

Και κάπου εδώ είναι επίσημο: Το πρωτάθλημα της Super league τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής του διάρκειας ξεκινά από την αρχή. Με τέσσερις ομάδες στην κορυφή του πίνακα να στριμώχνονται σε απόσταση επτά βαθμών: Ο Παναθηναϊκός (54β) που χαμογελά ξανά έπειτα από τον κατήφορο του Γενάρη. Η ΑΕΚ (50β) που έχει βέβαια και ένα ματς λιγότερο, καθώς εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός (49β) που συνεχίζει να ροκανίζει τη διαφορά δίχως να κάνει θόρυβο. Και βέβαια ο ΠΑΟΚ (47β) που απόψε στην Τούμπα τιμώρησε και την έπαρση της Ένωσης, όπως ακριβώς είχε κάνει λίγες εβδομάδες πριν στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Και αν το Σάββατο ο Ολυμπιακός καταφέρει στο «Καραϊσκάκης» στο αντάμωμα των αιωνίων (25/2) να ανοίξει και εκείνος λογαριασμό σε ντέρμπι, καθώς ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ; Τότε έρχονται όλοι ακόμη πιο κοντά σε μια συνθήκη που υπόσχεται φοβερά και τρομερά playoffs. Τα πρώτα στο νέο format που θα κρίνουν και τον τίτλο αλλά και την κατάταξη.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Κυρίως από δύο γεγονότα. Από τα λάθη του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που για διαφορετικούς λόγους δεν μοιάζουν συνηθισμένοι στον πρωταθλητισμό. Και από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παρότι δεν βρίσκονται σε γεμάτο φεγγάρι, δεν τα παράτησαν ποτέ.

Θυμίζω ότι οι δύο τους ήταν στο -12 με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου από τους Πράσινους που με 12 νίκες και 1 ισοπαλία ως τα μισά του δρόμου έδωσαν κάποια στιγμή την εντύπωση ότι τρέχουν μόνοι τους.

Είχε 37 βαθμούς ο Παναθηναϊκός με τη λήξη του πρώτου γύρου. Έχει 17 με το ζόρι έπειτα από δέκα ματς στον δεύτερο γύρο. Λες και μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ που μέσα στο νέο της γήπεδο… θερίζει (9X9) μακριά από αυτό είναι περισσότερο προβληματική από όσο διαφημίζεται.

Απόψε στην Τούμπα έχασε με δύο γκολ σε τρία σουτ του αντιπάλου στην εστία. Από τις 24 Οκτώβρη και πέρα, όταν συμπλήρωσε τρείς νίκες στη σειρά εκτός έδρας (Παναιτωλικός, Άρης, Λεβαδειακός όλες με 2-0) δεν υπάρχει δεύτερο παιχνίδι νικηφόρο για εκείνη: Ισοπαλία στην Τρίπολη (1-1), ισοπαλία στο Καραϊσκάκης (0-0), ήττα στα Γιάννενα (1-2), ήττα και απόψε (2-0). Σε έντεκα εντός έχει τριάντα βαθμούς (είχε και δύο ματς πριν στη Ριζούπολη), σε έντεκα εντός είκοσι. Αυτό το χάντικαπ πληρώνει τοις μετρητοίς.

Και για να μην παρεξηγηθούμε. Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα το 2018, αλλά από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει όλοι και όλοι τρεις παίκτες (Αραούχο, Μάνταλος, Γαλανόπουλος). Το ρόστερ της Ένωσης δεν έχει ανάλογες εικόνες. Και αυτό μπορεί να μην φαίνεται αλλά προφανώς κοστίζει. Ματς που δεν μπορείς να τα κερδίσεις στον πρωταθλητισμό δεν πρέπει να τα χάνεις ας πούμε. Πόσο ενδιαφέρον θα είχε αυτή η πληροφορία κατά τις οκτώ το βράδυ για τους Κιτρινόμαυρους…

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν το 1-2 του ελληνικού πρωταθλήματος. Και αυτό παίζει τον ρόλο του στη φετινή καταδίωξη. Αν και δεν είναι κοινή η αφετηρία τους, μένοντας πίσω στον πίνακα είχαν την ίδια αντίδραση: Δεν πανικοβλήθηκαν, δεν το έβαλαν κάτω.

Οι Ερυθρόλευκοι τρέχουν ένα αήττητο 15 αγωνιστικών και είναι μέσα στο κόλπο παρότι δεν έχουν νικήσει ούτε σε ένα ντέρμπι. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει την ΑΕΚ στην καλύτερη επίθεση (44 γκολ), και αν δεν έδειχναν τάσεις αυτοκτονίας –κυρίως- στα Γιάννενα αλλά και στο Περιστέρι σήμερα θα είχαν ως και τέσσερις βαθμούς παραπάνω, άρα θα βρίσκονταν στο -1 από τον Παναθηναϊκό.

Η φανέλα, εδώ παίζει σίγουρα τον ρόλο της. Άλλος με το ξεκίνημα του Ολυμπιακού θα τα είχε παρατήσει από τον Νοέμβρη.

Και ο ΠΑΟΚ; Ο Δικέφαλος έχει ένα μυστικό: Αποδίδει καλύτερα δίχως πίεση. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν προσδοκίες πρωταθλητισμού. Φαίνεται αυτό από το χαμηλό μπάτζετ και τα «όχι» της διοίκησης σε ενίσχυση. Και αν κάποιοι έλεγαν διάφορα στην αρχή; Σύντομα αναθεώρησαν.

Ο Ρουμάνος όμως που είναι δύσκολος άνθρωπος, τον ΠΑΟΚ πια τον ξέρει απέξω και ανακατωτά. Και έχει πάντα μια βάση πλάι του να τον υποστηρίζει. Συνθήκη που κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος είναι 13 ματς στη σειρά αήττητος στο πρωτάθλημα. Και εκείνος λοιπόν με ένα σερί επέστρεψε δριμύτερος…

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024