Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πάνω από 600 ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν σε βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία

Ουκρανία: Πάνω από 600 ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν σε βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση συνδυασμένων όπλων στο M2 Bradley των πρώτων ουκρανών στρατιωτών σε βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Μια πρώτη ομάδα 635 στρατιωτών της Ουκρανίας ολοκλήρωσε εκπαίδευση πέντε εβδομάδων σε αμερικανική βάση στη Γερμανία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Yevhen Titov, επάνω, ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής στην πρώτη γραμμή των μαχών της Μπαχμούτ).

Παράδοση Bradley

«Αυτήν την εβδομάδα, ένα πρώτο ουκρανικό τάγμα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση συνδυασμένων όπλων στο M2 Bradley (τεθωρακισμένο όχημα μάχης)» σε αμερικανική βάση στη Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να παραδώσει περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley (εξοπλισμένα με πυροβόλο 25 χιλιοστών και αντιαρματικούς πυραύλους) στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες αναμένεται να εξαπολύσουν αντεπίθεση κατά των ρώσων εισβολέων τους επόμενους μήνες.

Ενα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού και μια μοίρα πυροβολικού ξεκίνησαν εκπαίδευση πριν ένα δεκαπενθήμερο και άλλα δύο τάγματα πρόκειται να ξεκινήσουν τη δική τους την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη εκπαιδεύσει ουκρανούς στρατιώτες σε οπλικά συστήματα που θα παραδώσουν στο Κίεβο, ανακοίνωσαν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τη διεύρυνση αυτών των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, η εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτών γινόταν στην πατρίδα τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επίθεση Μακρόν στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η επιθετικότητά της στην Ουκρανία «πρέπει ν’ αποτύχει» και πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέρησε από τη χώρα του το γόητρο που είχε υποσχεθεί ότι θα της απέδιδε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Η Ρωσία «φέρει την πλήρη ευθύνη για τις καταστροφικές συνέπειες» του πολέμου στην Ουκρανία, είπε ο γάλλος πρόεδρος μιλώντας στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, μία εβδομάδα πριν την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024