Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν χαλιέμαι από αυτά, συνεχίζω» - Τι έλεγε ο Ολυμπιονίκης στη μητέρα του πριν το άλμα στα 8,41 μ.

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν χαλιέμαι από αυτά, συνεχίζω» – Τι έλεγε ο Ολυμπιονίκης στη μητέρα του πριν το άλμα στα 8,41 μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν οι σπουδαίοι αθλητές: παραμένει ανεπηρέαστος μετά από κάθε «κακοβολιά».

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που ο Μίλτος Τεντόγλου κατορθώνει να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Λίγο μετά που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε λόγω των παπουτσιών του την καλύτερη φετινή επίδοση για φέτος στο άλμα εις μήκος, εκείνος «πέταξε» ξανά στα 8,41 μέτρα.

Δηλαδή ένα εκατοστό περισσότερο από το άλμα που του «έσβησαν»! Άλλωστε, ο Έλληνας αθλητής το είχε δηλώσει. «Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8,40 μ., το κάνω όποτε θέλω», αυτό που τον πείραξε ήταν η ακατανόητη απόφαση των αξιωματούχων του στίβου.

Η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου επιβεβαίωσε στον Ant1 ότι τον γιο της η συγκεκριμένη απόφαση ούτε που τον… άγγιξε. «Μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε. Είχε στόχους και προσπαθεί να πετύχει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μιλάμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Του έχω εμπιστοσύνη. Δεν επηρεάζεται από όλα αυτά», περιέγραψε η μητέρα του σπουδαίου αθλητή.

«Εμένα το πρόβλημα μου ήταν πως νιώθει, αν τσαντίστηκε, αν στενοχωρήθηκε, αν αποδιοργανώθηκε από όλα αυτά ενόψει του απογευματινού αγώνα (σ.σ. εκεί δηλαδή που έκανε το άλμα στα 8,41 μ.)», τόνισε η μητέρα του «Μιλτάρα», όπως τον αποκαλούν χιλιάδες χρήστες των social media.

Στη συνέχεια η ίδια αποκάλυψε ότι «του μίλησα και μου είπε “εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω”».

«Με τη σιωπή του λέει πολλά»

Για την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και την αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου μίλησε και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι. Ο έμπειρος προπονητής χαρακτήρισε τον Μίλτο ιδιαίτερο παιδί, μιλώντας για την απόφασή τους να βγάλει σε δημοπρασία τα «απαγορευμένα» παπούτσια για να στηριχθούν τα παιδιά στη σεισμόπληκτη Τουρκία και πρόσθεσε με νόημα ότι «με τη σιωπή του λέει πολλά».

Όπως επισήμανε στο Open ο κ. Πομάσκι για τον αθλητή του: «αποφεύγει να μιλάει πολύ, εάν μιλάς πολύ κάνεις πιο πολλά λάθη».

Για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. είπε: «Υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί και εμείς πρέπει να τους σεβόμαστε, όμως αυτό το παπούτσι χωρίς μια φτερνούλα είναι κανονικό παπούτσι και αγωνίζονται τα παιδιά σε πάρα πολλά αγωνίσματα. Δεν έχει ελατήρια, απλώς είναι πιο βολικό στο πόδι του Μίλτου».

Μάλιστα, ο Γιώργος Πομάσκι εξήγησε ότι τα παπούτσια που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα των 8,41 μ. αναμένεται και αυτά να απαγορευτούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου: «Αυτές οι αλλαγές δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνονται, δεν είναι κάτι που προσθέτει στην επίδοση για να το απαγορεύσουν. Δεν το φτιάχνουμε στο σπίτι, το φτιάχνουν μεγάλες εταιρείες».

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024