Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ημέρες καριέρας»: To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φέρνει κοντά και φέτος τους νέους με τις επιχειρήσεις

«Ημέρες καριέρας»: To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φέρνει κοντά και φέτος τους νέους με τις επιχειρήσεις

Το ΟΠΑ διοργανώνει την εκδήλωση αυτή επί 3 δεκαετίες,

Την δεύτερη μεγάλη εκδήλωση συνάντησης αποφοίτων αλλά και φοιτητών του με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της χώρας, διοργάνωσε χθες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις «Ημέρες καριέρας» της χθεσινής ημέρας που αποτέλεσε και την 31η διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 νέοι και νέες οι οποίοι και κάθισαν απέναντι από τους εκπροσώπους 75 επιχειρήσεων της χώρας για να συζητήσουν την πιθανότητα συνεργασιών μεταξύ τους.

Το ΟΠΑ διοργανώνει την εκδήλωση αυτή επί 3 δεκαετίες, ενώ ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο στη χώρα που έφερε «κοντά» τους αποφοίτους του με τους εκπροσώπους της αγοράς της χώρας σε μια προσπάθεια να διευκολύνει και να ανοίξει τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ τους.

Η χθεσινή εκδήλωση έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή, εκτός τον πρύτανη του Ιδρύματος Δημ. Μπουραντώνη και των καθηγητών και καθηγητριών του, και εκπροσώπων της Πολιτείας, του υφυπουργού Παιδείας για θέματα ΑΕΙ Άγγελου Συρίγου, του γενικού γραμματέα για θέματα πανεπιστημίων Οδυσσέα Ζώρα, του πρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής Χρήστου Ταραντίλη κ.α.

Πάντως, από τις συναντήσεις που έγιναν πρόσφατα στο Ζάππειο Μέγαρο, πολλές επαγγελματικές συνεργασίες ξεκίνησαν και πολλοί νέοι και νέες ξεκίνησαν ήδη την πορεία τους στην αγοράς της χώρας.

Σημαντικό κομμάτι τόσο της διοργάνωσης των «Ημερών καριέρας» όσο και των εκδηλώσεων που προηγήθηκαν ή τις ακολούθησαν, ήταν ο εθελοντισμός των νέων του πανεπιστημίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκ των εθελοντών του Γιάννης Μαμούνης, φοιτητής σήμερα του ΟΠΑ «κερδίσαμε πολλά με την εκδήλωση αυτή». «Πρόσβαση σε δεκάδες επιχειρήσεις, συμβουλές από αξιόλογα στελέχη της αγοράς, τριβή συνεντεύξεων και εξαιρετικό networking. Αυτά είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα που είχε να αποκομίσει κάποιος από τις Ημέρες Καριέρας που διοργανώσαμε. Μπορώ να πω με σιγουριά δε πως είμαι κατενθουσιασμένος από την εμπειρία». «Τέτοιες πρακτικές πρέπει να επιβραβεύονται και με το παραπάνω και μπράβο στη διοργάνωση και σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν! Θα έρθω σίγουρα και του χρόνου ως απόφοιτος, εύχομαι» καταλήγει με ενθουσιασμό.

Οι «Ημέρες καριέρας» κάθε χρόνο διοργανώνονται απο το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος να έχει υποστηρίξει στη διάρκεια των ετών αυτών περισσότερους από 90.000 φοιτητές και απόφοιτους του Ιδρύματος.

Μάλιστα, τα βιογραφικά σημειώματα περισσοτέρων από 1400 άτομα αποφοίτων του Ιδρύματος αναρτήθηκαν στην συνέχεια στους επίσημους ιστότοπους του και βρίσκονται προσβάσιμα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024