Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Ηθελε να μου πάρει το σπέρμα  και να μου κάνει μάγια

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Ηθελε να μου πάρει το σπέρμα και να μου κάνει μάγια

Στη διάρκεια της εξαντλητικής και λεπτομερούς εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκης, ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως «ο ισχυρισμός  της εντολέως του είναι είναι πως ό,τι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια»

Η εικόνα του Μάνου Δασκαλάκη να ξεσπά σε κλάματα αμέσως μετά το τέλος της τριήμερης κατάθεσης του ήταν η τελευταία σκηνή πριν αποχωρήσει από το βήμα του μάρτυρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας.Λίγο νωρίτερα η κατηγορούμενη, στο πλευρό της οποίας βρίσκεται η μητέρα, η αδερφή και ο πατριός της, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της  όταν ο Μάνος Δασκαλάκης ερωτώμενος από το συνήγορο της Αλέξη Κούγια απαντούσε πως δεν θυμάται κάποια γεγονότα που συνδέονται με την εκδικαζόμενη υπόθεση. «Δώστε του χάπια να θυμηθεί» μονολογούσε η 34χρονη εκνευρισμένη.Στη διάρκεια της εξαντλητικής και λεπτομερούς εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκης, ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως «ο ισχυρισμός  της εντολέως του είναι είναι πως ό,τι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και υπό αυτό το υπερασπιστικό πείσμα εξέτασε τον μάρτυρα επιχειρώντας να φωτίσει κενά και αντιφάσεις που έχει εντοπίσει στις καταθέσεις του.

Ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα». «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο» ήταν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκη με τον Αλέξη Κούγια να αναρωτιέται «Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;» και η πρόεδρος συμπληρώνει:

«Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε».Ξεχωριστό κεφάλαιο στην εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη αποτέλεσε  το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα, με τον Αλέξη Κούγια να θέλει να δείξει με βάση στοιχεία της δικογραφίας ότι ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο στο οποίο δεν ήταν στο πλευρό της η κατηγορούμενη. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί» ενώ συμφώνησε πως δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί , αυτό της έδειχνα

Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει .

(…)Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός . Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά , μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.Αλέξης Κούγιας : Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας : Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.Στη συνέχεια όταν χρειάστηκε να περιγράψει τη σκηνή με κύριο πρόσωπο στο κάδρο της Ρούλα Πισπιρίγκου αμέσως μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας ο μάρτυρας είπε ότι ήταν  «αμίλητη , με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε» ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλεγε».

Αλέξης Κούγιας : Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…

Μάρτυρας : Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνοι την ώρα ;

Μάρτυρας : Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό ( …) Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της «που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανεΕπίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη… ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω… που  ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024