Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκράτορας: Με μαγκιά, ψυχή και έτοιμος για μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα!

Αυτοκράτορας: Με μαγκιά, ψυχή και έτοιμος για μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα!

Μαγκιά, εντός και εκτός γηπέδου, επική ανατροπή – πρόκριση και φουλ για μια ακόμα κούπα ο Θρύλος του ευρωπαϊκού αθλητισμού!

«Να γίνει το παιχνίδι, έστω και εάν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αύριο ή μεθαύριο», αυτά ήταν τα λόγια των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον Βούλγαρο παρατηρητή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, Μπόρις Χαλάτσεφ, με τους Ερυθρόλευκους να ξεκαθαρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι θέλουν να παίξουν κανονικά το παιχνίδι και να μην κριθεί η τύχη του στον αθλητικό δικαστή της CEV.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε το παιχνίδι στα χαρτιά και παρά τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά χθες, ζήτησε να γίνει κανονικά η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και η πρόκριση να κριθεί στο τάραφλεξ και όχι στις αίθουσες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οι νίκες και οι προκρίσεις κρίνονται στο γήπεδο και οι Ερυθρόλευκοι το απέδειξαν. Με την αθλητική μαγκιά που έδειξαν χθες. Το απέδειξαν και σήμερα με την εμφάνισή τους.

Μια μυθική εμφάνιση, που έφερε μια επική ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup, όπου η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Με μπροστάρη τον Ιντάλγκο (19 πόντοι) και συμπαραστάτες τους Κουμεντάκη (15), Στερν (15), Πάγενκ (13) και Γκουσταβάο (12), ο Θρύλος διέλυσε στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Παναθηναϊκό και φουλάρει πλέον για την ευρωπαϊκή κούπα!

Μέσα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να προηγήθηκε στα σετ (1-0) και να έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά όταν οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ρυθμό και απέκτησαν αυτοπεποίθηση, όλα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα στο τάραφλεξ και παίζοντας εξαιρετικά σε υποδοχή, σερβίς και επίθεση, πήραν 4 σετ και έφτασαν σε μια τεράστια ανατροπή!

Μια ανατροπή μαγκιάς. Μια Ολυμπιακή ανατροπή. Εντός και εκτός γηπέδου. Εντός γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα παρατάει ποτέ και αυτό αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά σήμερα, με τους παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο και να δικαιώνονται, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του συλλόγου και κάνοντας για μια ακόμα φορά περήφανο τον κόσμο της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Αλλά και εκτός γηπέδου κόντρα στη μόδα των καιρών, που θέλει τα ματς να κρίνονται στα χαρτιά. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει το παιχνίδι, δείχνοντας πίστη στην ομάδα του, αλλά και αθλητική μαγκιά. Πειραιώτικη. Την μαγκιά που αντιπροσωπεύει τον σύλλογο και κάνει τους οπαδούς του περήφανους. Τους κάνει να ονειρεύονται μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα. Αυτή που θα διεκδικήσει η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι στο φετινό Challenge Cup.

Εκεί ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε διπλούς τελικούς την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πρώτα στο Ισραήλ, μετά στην Ελλάδα, με τον Ιταλό τεχνικό και τους παίκτες του να έχουν την συμπαράσταση των οπαδών τους, οι οποίοι αναμένεται να μετατρέψουν σε καμίνι το γήπεδο και να δώσουν στην αγαπημένη τους ομάδα την ώθηση που χρειάζεται.

Ο κόσμος, ο οποίος παρά την πίκρα από την ήττα στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (1-3), στάθηκε δίπλα στην ομάδα και έδειξε έμπρακτα τη στήριξή του. Δεν συνέβη το παραμικρό στον Ρέντη. Στήριξε τον Τζουλιάνι και τους παίκτες και δικαιώθηκε.

Τώρα, όλοι μαζί, κόσμος και ομάδα, θα τα δώσουν όλα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για το βαρύτιμο τρόπαιο! Για να βαφτεί ερυθρόλευκη μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα…

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024