Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταγίπ Ερντογάν: Πάνω από 8.000 οι διασωθέντες από τον σεισμό

Ταγίπ Ερντογάν: Πάνω από 8.000 οι διασωθέντες από τον σεισμό

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ευχαρίστησε την διεθνή κοινότητα για την βοήθεια της στην διάσωση των εγκλωβισμένων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε την διεθνή κοινότητα για την όλη την βοήθεια που προσέφερε. Ακόμη, ανέφερε πως «Πάνω από 8.000 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά τον σεισμό από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης».

Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, ευγνωμονεί όλες τις χώρες για τη βοήθεια που προσέφεραν για την έρευνα και διάσωση, αλλά και τη συγκέντρωση υλικού για ανθρωπιστική βοήθεια. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την παγκόσμια κυβερνητική σύνοδο στο Ντουμπάι, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι πέραν των 8.000 διασωθέντων, πάνω από 81.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν στους σεισμούς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Σύντομα ξεκινούν τα έργα ανοικοδόμησης

Ακόμη, ανέφερε ότι η Τουρκία, αντιμετώπισε μία από τις «μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές», όχι μόνο στην ιστορία της, αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν θα ξεχάσει «τη φιλία που δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα».

Η καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός «για άλλη μία φορά έδειξε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης» επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχει λάβει μηνύματα συμπαράστασης από πάνω από 100 χώρες. Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα ξεκινούν τα έργα για την ανοικοδόμηση και αναζωογόνηση των καταστραμμένων πόλεων.

Δείτε το βίντεο

Τι υποσχέθηκε ο Ερντογάν στους σεισμόπληκτους

Βλέποντας την οργή των πολιτών κατά του ιδίου και της Κυβέρνησης του, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το κράτος θα παράσχει ενοίκιο στους σεισμόπληκτους για ένα χρόνο, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να μείνουν σε σκηνές. Παράλληλα, η Κυβέρνηση θα ανοικοδομήσει τα κτίρια που κατέρρευσαν μέσα σε ένα χρόνο.

«Θα προσφέρουμε 10.000 τουρκικές λίρες (494 ευρώ) στους πολίτες μας. Επιπλέον, για τους πολίτες που δεν μένουν σε σκηνές και που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές, θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να μετακομίσουν σε κατοικίες και θα καλύψουμε το ενοίκιο τους», είπε. Ανέφερε επίσης ότι εάν οι σεισμόπληκτοι προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία, «μπορούμε να τους προσφέρουμε και αυτό το κατάλυμα».

Βέβαια, το ερώτημα παραμένει. Πώς μπορεί ο Ερντογάν να υλοποιήσει όσα λέει, όταν η οικονομία του βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024