Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Πούτιν ετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, λέει ο Στόλτενμπεργκ

Ουκρανία: Ο Πούτιν ετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, λέει ο Στόλτενμπεργκ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ο Πούτιν ετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε σήμερα ότι η Συμμαχία πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει τα όπλα που χρειάζεται «για να κερδίσει αυτό τον πόλεμο» και ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά αντίθετα «προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο».

«Δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη, αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, για νέες επιθέσεις. Αυτός είναι ένας εξαντλητικός πόλεμος φθοράς, επομένως μια μάχη σε υλικοτεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στις ανάγκες της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και συνομιλίες για την πιθανή παροχή αεροσκαφών στην εμπόλεμη χώρα.

Σε ένα αγώνα με τη Ρωσία

«Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπογράμμισε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν προετοιμάζεται για ειρήνη» αντίθετα προετοιμάζεται για νέες πολεμικές επιχειρήσεις και «στέλνει και θα στείλει χιλιάδες ακόμη στρατεύματα» σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ και ανέφερε πως οι σύμμαχοι βρίσκονται σε «έναν αγώνα logistics» με τη Ρωσία. «Αυτό που λείπει από τη Ρωσία σε ποιότητα, προσπαθούν να το αντισταθμίσουν σε ποσότητα», τόνισε κάτι που όπως είπε δείχνει πόσο επείγον είναι για τη Δύση να προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα. «Όσο πιο γρήγορα μπορεί το Κίεβο να εφοδιαστεί με όπλα, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα, τόσο περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024