Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Βραβευμένος σεφ μαγειρεύει για τους άστεγους στο Χατάι

Σεισμός στην Τουρκία: Βραβευμένος σεφ μαγειρεύει για τους άστεγους στο Χατάι

Ο Φατίχ Τουτάκ ο πρώτος Τούρκος σεφ που τιμήθηκε με 2 αστέρια Μισελέν κάνει έκκληση και σε άλλους σεφ να βοηθήσουν λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή

Ο πρώτος Τούρκος σεφ που τιμήθηκε με 2 αστέρια Μισελέν έκλεισε το βραβευμένο εστιατόριό του στην Κωνσταντινούπολη και έστησε μια κουζίνα στο Ισκεντερούν, για να βοηθήσει τους κατοίκους που έμειναν άστεγοι από τους σεισμούς.

«Αγαπητοί φίλοι μου, λάτρεις του φαγητού απ’ όλον τον κόσμο και σεφ Ρενέ Ρετζεπί, Χοσέ Αντρές και Ντέιβιντ Τσανγκ, απευθύνομαι προς όλους σας, αυτή είναι μια κατεπείγουσα έκκληση», ανέφερε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Φατίχ Τουτάκ.

«Είναι σαν την Αποκάλυψη»

«Βρισκόμαστε στο νότιο τμήμα της Τουρκίας. Φτιάχνουμε μια κουζίνα και καλούμε πολλούς σεφ απ’ όλη την Τουρκία. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση. Είναι σαν την Αποκάλυψη», πρόσθεσε.

Ο Τουτάκ ανάρτησε και ένα δεύτερο βίντεο όπου εικονίζεται ο ίδιος, μπροστά στην αυτοσχέδια κουζίνα του, να κρατάει μια τουρκική σημαία.

Ο Τουτάκ έκλεισε προσωρινά το εστιατόριό του, σε μια ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, και πήγε στην επαρχία Χατάι για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024