Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Καταρρέουν ψυχολογικά οι Ουκρανοί – Σοβαρά προβλήματα για 1 στους 4

ΠΟΥ: Καταρρέουν ψυχολογικά οι Ουκρανοί – Σοβαρά προβλήματα για 1 στους 4

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ουκρανία κινδυνεύει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας

Να αναπτύξει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας κινδυνεύει ένας στους τέσσερις Ουκρανούς, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Αυτό δήλωσε ο Michel Kazatchkine, ειδικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν έχει οδηγήσει μόνο σε έλλειψη ιατρικών προμηθειών και προσωπικού, αλλά έχει επίσης προκαλέσει σημαντική απειλή για την ψυχική υγεία.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ουκρανία κινδυνεύει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», δήλωσε ο Kazatchkine στους δημοσιογράφους.

Κατάρρευση

Περιγράφοντας μια πρόσφατη επίσκεψή του στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, ο Kazatchkine είπε ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να νοσηλεύονται με «οξύ και τραγικό άγχος, κατάθλιψη και ψυχιατρικά προβλήματα».

«Η ψυχική υγεία γίνεται ένα κυρίαρχο ζήτημα δημόσιας υγείας στην Ουκρανία», είπε. «Ο πόλεμος και οι συνέπειές του έχουν οδηγήσει σε αυξημένη χρήση νόμιμων και παράνομων ψυχοδραστικών ουσιών».

Κίνδυνος επιδείνωσης

Ο Kazatchkine πρόσθεσε ότι η κρίση υγείας στην Ουκρανία αναμένεται να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, εν μέρει ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης στη Ρωσία, η οικονομία της οποίας συνδέεται στενά με εκείνη πολλών άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

«Η οικονομική ύφεση έρχεται σε μια περιοχή με εύθραυστα συστήματα υγείας και πολύ περιορισμένους προϋπολογισμούς για την υγεία», είπε.

Στο πεδίο των μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται τις τελευταίες εβδομάδες κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των επίστρατων που έχουν σταλεί στο μέτωπο.

Το Κίεβο αναμένει ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις καθώς πλησιάζει η επέτειος της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024