Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google: H τεχνητή νοημοσύνη Bard έγινε ρεζίλι με το καλημέρα

Google: H τεχνητή νοημοσύνη Bard έγινε ρεζίλι με το καλημέρα

Ο γίγαντας του Διαδικτύου παρουσίασε διαφήμιση στην οποία το Bard παρουσιάζεται ως παντογνώστης. Όμως κάτι δεν πάει καλά με τις απαντήσεις του.

Αν ήταν φοιτήτρια, η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα κοβόταν στο μάθημα της αστρονομίας.

Στην προσπάθειά της να καλύψει το χαμένο έδαφος πίσω από την OpenAI και τη Microsoft, η Google ανάρτησε διαφήμιση του πολυαναμενόμενου chatbot Bard, το οποίο όμως τα έκανε σαλάτα σε μια ερώτηση που υποτίθεται ότι απάντησε με άνεση.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου πόσταρε στο Twitter ένα σύντομο GIF στο οποίο το Bard παρουσιάζεται ως φωστήρας που δίνει εκλαϊκευμένες απαντήσεις σε περίπλοκα ζητήματα.

Στο βιντεάκι της Google, το Bard καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «Ποιες νέες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μπορώ να πω στο 9χρονο παιδί μου;»

Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει μια λίστα απαντήσεων, μία από τις οποίες θέλει το διαστημικό τηλεσκόπιο να κατέγραψε τις πρώτες άμεσες εικόνες ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος.

Μόνο που η απάντηση είναι λανθασμένη: οι πρώτες άμεσες παρατηρήσεις εξωπλανητών ήρθαν από το τηλεσκόπιο VLT του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Νότου το 2004, όπως επιβεβαιώνει και η NASA.

To Reuters ζήτησε από την Google να σχολιάσει το λάθος, δεν έλαβε όμως άμεση απάντηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις το Bard, η απάντησή της στο ChatGPT της OpenAI, θα διατεθεί για δοκιμή τις επόμενες εβδομάδες από επιλεγμένους χρήστες προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.

Όπως το ChatGPT, το Bard είναι ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο», ή «γενετική τεχνική νοημοσύνη», η οποία εκπαιδεύτηκε με υλικό στο Διαδίκτυο ώστε να απαντά σε φυσική γλώσσα και να συνθέτει κάθε είδους κείμενα.

Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να δίνει ανακριβείς ή λανθασμένες απαντήσεις τις οποίες οι ειδικοί της τεχνολογίας αποκαλούν «παραισθήσεις».

«Το Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων» υποστήριξε ο επικεφαλής της Google Σουντάρ Πιτσάι προαναγγέλοντας το λανσάρισμα της νέας λειτουργίας.

Την Τετάρτη, η Google επανήλθε στο θέμα ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα ενσωματώσει λειτουργίες ΑΙ που συνθέτουν κείμενα και άλλο περιεχόμενοσ τη μηχανή αναζήτησής της .

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024