Qatargate: Εκτός φυλακής ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους, σύμφωνα με το Politico
Προς το παρόν, παραμένουν στη φυλακή για το σκάνδαλο Qatargate ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Tην απελευθέρωση ενός από τους τέσσερις κρατούμενους στην έρευνα για το σκάνδαλο Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επέτρεψε Βέλγος δικαστής, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Politico.
Ο Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της «No Peace Without Justice», μιας από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν είναι σαφές αν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί, καθώς ο εκπρόσωπο της εισαγγελίας των Βρυξελλών δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει κάτι τέτοιο.
Ο Ταλαμάνκα είχε αρχικά αποφυλακιστεί με ηλεκτρονική επιτήρηση. Όμως, ο Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της διαταγής και έτσι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ανέτρεψε την προηγούμενη που είχε ληφθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και κράτησε τον Ταλαμάνκα στη φυλακή.

Γιατί αποφυλακίστηκε τώρα;
Το γιατί ο δικαστής διέταξε τώρα την αποφυλάκισή του δεν είναι σαφές, σχολιάζει το Politico.
Προς το παρόν, μόνο ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, παραμένουν στη φυλακή.
Τον Ιανουάριο, ο Παντζέρι έκλεισε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, με αντάλλαγμα να κατονομάσει όσους δωροδόκησε.
Η απόφαση έρχεται μία ημέρα μετά την άρση της ασυλίας δύο ακόμη ευρωβουλευτών, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοζολίνο, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο στους ανακριτές να τους καλέσουν για κατάθεση ή ακόμη και να τους συλλάβουν.
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Με 4 τρόπους ο Λανουά μεταφέρει την πίεση στους διαιτητές
- Μαλαισία: Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για τον πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442