Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη και τα «στοιχεία ενοχής» της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη και τα «στοιχεία ενοχής» της

Τα στοιχεία που θα εξετάσει το δικαστήριο για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι η μοναδική κατηγορούμενη στη δίκη που ξεκίνησε στην Αθήνα, αλλά τον συνήγορό της να υποστηρίζει ότι «στις 7 του μήνα θα υπάρχει άλλος κατηγορούμενος».

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί για το θάνατο της 9χρονης με τις κατηγορίες που αποδίδονται στη μητέρα της να είναι η ανθρωποκτονία με κεταμίνη, αλλά και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του ίδιου παιδιού.

Η κεταμίνη στο επίκεντρο

Στο κατηγορητήριο, η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά πορίσματα είναι σαφής: η χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Έτσι οι δικαστές θα εξετάσουν αρκετά γεγονότα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να λάβουν την απόφασή τους και στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η 34χρονη κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο θα ρωτήσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για το γεγονός ότι και στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, όπως και στα προηγούμενα οκτώ, ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, θα η 34χρονη θα ερωτηθεί για το αν ήταν σύμπτωση ότι λίγες ημέρες πριν το συμβάν της 9χρονης είχε πληροφορηθεί από τον σύζυγό της πως θα ξαναφύγει από το σπίτι.

«Δεν φταίει η κεταμίνη» υποστηρίζει η πλευρά Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη πάντως επιχειρεί μέσω ιατροδικαστών να αποδείξει πως η ανευρεθείσα δόση της κεταμίνης δεν ήταν αυτή που σκότωσε το παιδί της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, τονίζει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης δεν βρέθηκε το ροκουρόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

«Oι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία. Θα έπρεπε να γίνει καταγραφή, δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγες της 34χρονης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα φάρμακα της ανάνηψης δεν ανιχνεύτηκαν ποτέ στο αίμα της μικρής γιατί όταν μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Όταν μπήκαμε στον θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση», έχει πει νοσηλεύτρια.

«Ο εντατικολόγος μας είπε η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ», αναφέρει άλλη νοσηλεύτρια.

Δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο που τη θέλει να χορήγησε δύο φορές κεταμίνη στην κόρη της, μία τον Απρίλιο του ’21 όταν και το 9χρονο κορίτσι υπέστη ανακοπή κι έμεινε τετραπληγικό και μία δεύτερη εννέα μήνες αργότερα όταν και κατέληξε.

«Γιατί λοιπόν να το κάνει δεύτερη φορά;» ρώτησε ο εισαγγελέας τον Μάνο Δασκαλάκη, με τον πατέρα των τριών παιδιών να απαντά: «Ίσως γιατί δεν πέτυχε την πρώτη φορά».

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίζεται πλέον πεπεισμένος πως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ευθύνεται η εν διαστάσει σύζυγός του. Η γυναίκα με την οποία έζησε μια δεκαετία, απέκτησε 3 παιδιά και πλέον δεν την αποκαλεί ποτέ με το όνομα της παρά μόνο ως κατηγορούμενη.

«Τυχαίνει να είναι η περίοδος που θα έφευγα από το σπίτι, πάλι για τον ίδιο λόγο που έγινε και η απόπειρα και για να ξεφορτωθεί ένα βάρος» συμπλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όταν ρωτήθηκε αν του το είχε πει αυτό, ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε: «Είχε πει στις συζητήσεις μας, ότι εμένα ποιος θα με θέλει τώρα με ένα παιδί τετραπληγικό; Με ένα παιδί ανάπηρο συγκεκριμένα».

«Της λέω ‘‘μα εγώ κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας’’ και γυρνάει και μου λέει ‘‘δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό. Δεν έχει 40 βαθμούς έξω’’. Και της απάντησα ‘‘συγγνώμη γιατί εγώ χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό’’, δήλωσε η διευθύντρια ΚΔΑΠ.

«Η Ρούλα ήταν πάντα εκεί»

Το πρώτο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος της είναι το γεγονός πως σε κάθε κρίση, σε κάθε επεισόδιο, σε κάθε θάνατο παιδιού η Ρούλα ήταν πάντα εκεί. Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας.

«Επειδή έχει τονιστεί ότι πάντα ήμουν εγώ εκεί. Καμία μαμά δε θα άφηνε μόνο το παιδί στο νοσοκομείο» υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κι ενώ αυτός ο ισχυρισμός της μοιάζει λογικός… εντύπωση προκαλεί η χθεσινή αποκάλυψη του Μάνου Δασκαλάκη στο δικαστήριο ότι δηλαδή σε ένα επιληπτικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας αντί να καλέσει τους γιατρούς για να σώσουν το παιδί της, η ίδια κάλεσε με βιντεοκλήση τον σύζυγό της.

Μάνος Δασκαλάκης: Μου έκανε εντύπωση αυτό. Με πήρε με βιντεοκλήση την ώρα που είχε ξεκινήσει ένα επεισόδιο.

Δικηγόρος: Ήταν εν εξελίξει;

Μάνος Δασκαλάκης: Εν εξελίξει το επεισόδιο, δεν ήταν από την αρχή.

Δικηγόρος: Και πως έληξε το επεισόδιο;

Μάνος Δασκαλάκης: Της είπα «τι κάνεις; Κλείσε και πάρε τους γιατρούς να μας πουν τι θα κάνουμε».

Σε κάθε χωρισμό, «έφευγε» ένα παιδί

Αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2022. Δύο μέρες πριν ο Δασκαλάκης της είχε πει: «Καλύτερα να είμαστε χωριστά, παρά να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Κι αυτό λοιπόν είναι το δεύτερο ενοχοποιητικό στοιχείο για την κατηγορούμενη. Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που στα μάτια του Δασκαλάκη πλέον φαντάζουν ως μια ιδιόμορφη σκυταλοδρομία θανάτου καθώς μετά από κάθε χωρισμό, ένα παιδί «έφευγε».

«Είχε ψύχωση και πάθος με τον άντρα της, δηλαδή όταν τον έχανε δεν υπολόγιζε τίποτα. Ήταν μέχρι ένα σημείο έξυπνη, αλλά όταν ήταν με τον άντρα της και καταλάβαινε ότι θα τον χάσει, μπλόκαρε», λέει οικογενειακός φίλος.

Κι ενώ το δικαστήριο κρίνει άκρως κομβική τη σχέση του ζευγαριού στην διαλεύκανση της υπόθεσης, η πλευρά Πισπιρίγκου επιχειρεί να αποσυνδέσει τα γεγονότα κατηγορώντας την ανακρίτρια μάλιστα για καφενειακές συζητήσεις.

«Αντί να την ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πως τα εξηγείς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Δεν είδαν οι γιατροί κάποιο επεισόδιο

Το τρίτο ενοχοποιητικό στοιχείο για την ίδια είναι πως κανένας γιατρός δεν είδε από την αρχή του κανένα από τα συνολικά 9 επεισόδια της Τζωρτζίνας.

Πάντα τους ειδοποιούσε η μητέρα και εκείνοι με την σειρά τους πάσχιζαν νυχθημερόν να βρουν την αιτία των κρίσεων.

«Αυτοί δεν ξέρουν τι ψάχνουν να ξέρεις, έρχονται και με κοιτάνε με ένα βλέμμα της αγελάδας, το ηλίθιο» είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από το νοσοκομείο.

Ποτέ δεν κατάφεραν να εξηγήσουν πως ένα παιδί μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας και παρακολούθησης δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο και κάθε φορά που επέστρεφε στην απλή μονάδα, ο συναγερμός χτυπούσε.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024