Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δεν μπορεί να επιβληθεί καμία συμφωνία ειρήνης στους Ουκρανούς, τονίζει ο Όλαφ Σολτς

Ουκρανία: Δεν μπορεί να επιβληθεί καμία συμφωνία ειρήνης στους Ουκρανούς, τονίζει ο Όλαφ Σολτς

Ο Σολτς βρέθηκε στη Βραζιλία για συνάντηση με τον Λούλα. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, από τη δική του μεριά, ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα στείλει πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε χθες Δευτέρα ότι δεν μπορεί να κλειστεί συμφωνία ειρήνης χωρίς τους Ουκρανούς ή να τους επιβληθεί κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, στην οποία φάνηκε πως οι δύο ηγέτες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τον πόλεμο.

Να αποσύρει τα στρατεύματα η Ρωσία

Ο κ. Σολτς επισήμανε πως η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της για να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επισήμαινε πως δεν ακούει να λέγονται πολλά για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στις συζητήσεις για την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Δεν θα στείλει πυρομαχικά για τα Leopard

Η Βραζιλία δεν θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά για τα άρματα μάχης Leopard 2 που υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει η Γερμανία στο Κίεβο, δήλωσε ο Λούλα μετά τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς.

Η Μπραζίλια δεν σκοπεύει επίσης να στείλει πυρομαχικά για τα γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικά τεθωρακισμένα Gepard που έχουν σταλεί ήδη στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Η Βραζιλία δεν ενδιαφέρεται να στείλει πυρομαχικά για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο Λούλα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

«Η Βραζιλία είναι χώρα της ειρήνης. Και γι’ αυτό η Βραζιλία δεν θέλει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο, ούτε καν έμμεσα», επέμεινε ο κεντροαριστερός πρόεδρος.

Το Βερολίνο έχει παραδώσει 30 Gepard στο Κίεβο και έχει υποσχεθεί να στείλει άλλα επτά. Όμως τα πυρομαχικά για τα οχήματα αυτά, που είναι εφοδιασμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα κατευθυνόμενα με ραντάρ, είναι πλέον λιγοστά.

Αν και η γερμανική κατασκευάστρια Rheinmetall ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία εργοστάσιο που θα κατασκευάζει πυρομαχικά για αυτά, η παραγωγή δεν αναμένεται να αρχίσει παρά τον Ιούνιο και οι πρώτες ποσότητες θα είναι έτοιμες για παράδοση τον Ιούλιο.

Ήδη τον Απρίλιο του 2022, η Γερμανία προσέγγισε τη Βραζιλία προκειμένου να εξασφαλίσει ως και 300.000 βλήματα για τα Gepard. Όμως πλέον ο Λούλα απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Πέρα από Gepard, οι βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν επίσης γερμανικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης Leopard 1, παλαιότερου τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024