Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To video-οδηγός της UEFA που εκθέτει ανεπανόρθωτα Μπαλτάκο και Μπένετ- Ναι, ήταν πέναλτι στη Φιλαδέλφεια

To video-οδηγός της UEFA που εκθέτει ανεπανόρθωτα Μπαλτάκο και Μπένετ- Ναι, ήταν πέναλτι στη Φιλαδέλφεια

Η UEFA δεν έχει μόνο την απάντηση για τη φάση του 52΄στο ΑΕΚ-Άρης. Φέρνει στην επιφάνεια και την επικίνδυνη ανεπάρκεια ΕΠΟ και ΚΕΔ

Νέα τάξη πραγμάτων στο πρωτάθλημα της Super League με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται τη μια ακόμη «γκέλα» του Παναθηναϊκού και να ανεβαίνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στα «μισά» του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας.

Και ενώ ένας ολόκληρος «μηχανισμός» προσπαθεί να μας πείσει ότι παρακολουθούμε ένα φοβερό πρωτάθλημα, με σασπένς και ανατροπές διαφημίζοντας ως επιτυχία του το γεγονός ότι τέσσερις ομάδες ανταγωνίζονται για την κατάκτηση του τίτλου; Ο καθρέφτης παραμένει παραμορφωτικός.

Η ΑΕΚ δεν προσπέρασε τον Παναθηναϊκό μόνο γιατί οι Πράσινοι ηττήθηκαν στην Τρίπολη. Το έκανε επικρατώντας πριν του Άρη σε μια ακόμη αναμέτρηση που ένα μεγάλο λάθος αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα: ήταν 1-0 το σκορ στο 52΄όταν ο Γιώργος Αθανασιάδης προφανώς άθελα του χτύπησε με «γονατιά» τον Φαμπιάνο στη περιοχή της ΑΕΚ. Μια κλασική παράβαση πέναλτι που δεν έγινε αντιληπτή μόνο από τον Πορτογάλο διαιτητή δεύτερης διαλογής, Λουίς Γκοντίνιο και τον VARιστα Ναρκίσο Αντρέ.

Μόνο είπαμε; Γράψτε λάθος. «Σχετικά με περιστατικό στο 52’ του χθεσινού αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ έλαβα μηνύματα και τηλεφωνήματα από διάφορες πλευρές με αντιτιθέμενα συμφέροντα. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα με την ΚΕΔ, αφού δεν μπορώ προσωπικά να εκτιμήσω μια αμφισβητούμενη φάση, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μου. Από την ΚΕΔ έλαβα την απάντηση ότι δεν υπήρξε παράβαση κατά της ΑΕΚ, επειδή: Ο τερματοφύλακας πρώτα απέκρουσε την μπάλα και μετά συγκρούσθηκε με τον επιτιθέμενο. Ο επιτιθέμενος δεν προσπαθούσε να παίξει με την μπάλα. Ο τερματοφύλακας ήταν προσηλωμένος στην μπάλα όχι στον επιτιθέμενο και η μετέπειτα σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη».

Ποιος τα υποστήριξε όλα αυτά; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος. Ο «πρόεδρος όλων των ομάδων» όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον εαυτό του, πιθανότατα σε μια μέτρια απόπειρα χιούμορ. Υπάρχει «θεσμικά» κάποια εμπλοκή του προέδρου της Ομοσπονδίας με το… γραφείο Τύπου της ΚΕΔ; Προφανώς όχι. Έχει πάρει κάποιο «όρκο» ο Στιβ Μπένετ ότι δεν θα μιλήσει ξανά ως το φινάλε της σεζόν για την δουλειά του, και θα τον εκπροσωπεί ως δικηγόρος ο Τάκης Μπαλτάκος; Αυτό δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι και το πιθανότερο.

Το σίγουρο είναι ότι έσπευσε ο πρόεδρος να καλύψει τον αρχιδιαιτητή και οι δύο μαζί μια απόφαση που έκρινε το ΑΕΚ-Άρης. Είπαμε ήταν 1-0 ως εκείνο το σημείο. Αν ο Άρης ισοφάριζε κανείς δεν ξέρει τη συνέχεια…

Το σίγουρο είναι επίσης ότι σίγουρα ο Τάκης Μπαλτάκος, πιθανότατα και ο Στιβ Μπένετ δεν έχουν ιδέα από τους κανονισμούς διαιτησίας. Δεν αποτελεί δικό μας συμπέρασμα. Η UEFA το λέει με τον πλέον «επίσημο» τρόπο. Στο εκπαιδευτικό υλικό (dvd 2021:2) που στέλνει στις Ομοσπονδίες της για την ενιαία εφαρμογή των κανονισμών του παιχνιδιού από όλους τους διαιτητές.

Αυτή η φάση (F14) δεν χωρά μετάφρασή. Συμβαίνει αυτό…

Και η UEFA λέει πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Για την ακρίβεια η επεξήγηση της φάσης αναφέρει ως τεχνική ποινή το «πέναλτι» και ως πειθαρχική ποινή τη «κίτρινη κάρτα»

Τι συνέβη στην OPAP arena; Αυτό….

Και ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ μέσω του προέδρου της ΕΠΟ μας είπε ότι δεν είναι πέναλτι.

Εδώ λοιπόν το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Διότι γίνεται αλήθεια η απαραίτητη εκπαίδευση στους Έλληνες διαιτητές από τον Μπένετ και το άλλο του μισό (στην εκπαίδευση) Σταύρο Μάνταλο; Και αν γίνεται τι ακριβώς τους λέει σε φάσεις σαν αυτές; Ότι δεν είναι πέναλτι; Άρα δεν φτάνει μόνο η δική τους ανεπάρκεια, αλλά «εκπαιδεύουν» με αυτή και εκείνους που θα κάνουν καλύτερες τις Κυριακές μας; Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο «άσχετοι» αλλά και «επικίνδυνοι». Και σε ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά ο τρόπος τους μπορεί να… ανάψει φωτιές αχαρτογράφητες.

Και η UEFA όμως άραγε ξέρει τι λέει ο Μπένετ για τη συγκεκριμένη φάση; Έμαθε για τη φάση της Νέας Φιλαδέλφειας; Και αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα απορία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024