Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφησε τα τάκλιν κι έγινε πάστορας στο Μιλάνο

Αφησε τα τάκλιν κι έγινε πάστορας στο Μιλάνο

Ο Ταρίμπο Γουέστ κηρύττει τον λόγο του Θεού και βοηθά τους φτωχούς και τις άστεγες γυναίκες που αναγκάστηκαν να βγουν στην πορνεία.

Από σκληροτράχηλος αμυντικός που αγωνίστηκε στα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πάστορας σε εκκλησία που έχει δημιουργήσει ο ίδιος στο Μιλάνο.

Πρόκειται για τον Νιγηριανό άλλοτε διεθνή Ταρίμπο Γουέστ που έκανε σημαντική καριέρα με την Οσέρ και την Ιντερ, αλλά πέρασε επίσης από τις Μίλαν, Ντέρμπι και Καϊζερσλάουτερν.

Από τους σημαντικότερους τίτλους που έχει κατακτήσει στην καριέρα του είναι το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες της Ατλάντα, το 1996.

Οπως έχει δηλώσει, «το πνεύμα του Θεού με βρήκε μετά το τέλος των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998».

Το 2007 αποφάσισε να εγκαταλείψει τα τάκλιν και να αφοσιωθεί στις προσευχές. Επτά χρόνια αργότερα ίδρυσε τη δική του εκκλησία στα περίχωρα του Μιλάνου.

Στα 48 του χρόνια πια και χωρίς τα χαρακτηριστικά πράσινα κοτσιδάκια στα μαλλιά του, ο Γουέστ κηρύττει τον λόγο του Θεού και βοηθά τους φτωχούς και τις άστεγες γυναίκες που αναγκάστηκαν να βγουν στην πορνεία.

«Τους προσφέραμε κατάλυμα και στη συνέχεια τους βρήκαμε δουλειά και τους βοηθήσαμε να αποκτήσουν χαρτιά», λέει ο νιγηριανός άλλοτε διεθνής άσος.

Ο Γουέστ που έχει αυτοανακηρυχθεί πεντηκοστιανός οικουμενικός πάστορας έχει δημιουργήσει επίσης ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθήσει τα άπορα παιδιά.

Δεν εκπλήσσονται

Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον Γουέστ δεν εκπλήσσονται με τις νέες του δραστηριότητες. Την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ιντερ είχε πάει σε ένα από τα μίτινγκ της ομάδας ντυμένος παπάς. «Ο Κύριος επιθυμεί να ξεκινήσω ως βασικός στο κέντρο της άμυνας», είχε πει στον προπονητή του Μαρσέλο Λίπι. Και ο ιταλός κόουτς του απάντησε: «Είναι κρίμα, ο Θεός δεν μου είπε τίποτα».

Ο Χαβιέρ Ζανέτι δεν θα ξεχάσει ποτέ το απόγευμα που επισκέφτηκε μαζί με τους συμπαίκτες του τον Γουέστ για ένα πάρτι γενεθλίων: «Οταν φτάσαμε άρχισε να προσεύχεται. Μία ώρα, δύο ώρες, τρεις ώρες. Πεινούσαμε απίστευτα. Αλλά τα γενέθλια τελείωσαν έτσι. Φύγαμε χωρίς να φάμε».

Στην Οσέρ ο προπονητής του Γκι Ρου θυμάται έναν «πολύ μυστικιστικό παίκτη». «Πριν από τα παιχνίδια έπαιρνε ένα κερί στα αποδυτήρια και απήγγειλε μια προσευχή περιστοιχισμένος από τους παίκτες. Απαγγέλλαμε την προσευχή μαζί του. Ξεκινούσε στα νιγηριανά και στη συνέχεια στα αγγλικά και ολοκλήρωνε με το «Είμαστε όλοι Οσέρ»».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024