Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να στοιχηματίσετε στο βόλεϊ: Ένας οδηγός για αρχάριους για το στοίχημα στο άθλημα του βόλεϊ

Πώς να στοιχηματίσετε στο βόλεϊ: Ένας οδηγός για αρχάριους για το στοίχημα στο άθλημα του βόλεϊ

Δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να γνωρίζετε τους κανόνες του παιχνιδιού και να ενημερώνεστε συχνά

Το στοίχημα στο βόλεϊ παρέχει μια μοναδική και ανταποδοτική εναλλακτική για τους παίκτες του στοιχήματος σε αθλητικές διοργανώσεις και γεγονότα. Συχνά θεωρείται μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη αγορά αλλά εάν οι παίκτες κάνουν μια σχετική έρευνα εύκολα θα αντιληφθούν ότι δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο και οι παίκτες στοιχήματος μπορούν να βρουν αξία στο στοιχημα βολει μετά από κάποια έρευνα.

Πώς να στοιχηματίσετε στο βόλεϊ – Οι κανόνες του αθλήματος

Το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε ένα γήπεδο 9 x 18 μέτρων, στο οποίο συμμετέχουν έξι παίκτες εκατέρωθεν του διχτιού (ύψος 2,43 για άνδρες, 2,24 μέτρα για γυναίκες). Και οι δύο ομάδες πρέπει να αγωνιστούν με μια μπάλα πάνω από το φιλέ, προσπαθώντας είτε να την προσγειώσουν στην πλευρά της άλλης ομάδας του γηπέδου είτε να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να κάνουν λάθος.

Μια ομάδα μπορεί να αγγίξει την μπάλα έως και τρεις φορές με μία κίνηση – αλλά ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να την αγγίξει δύο φορές στη σειρά. Ένα «μπλοκ» (όταν παίκτης ομάδας που είχε την κατοχή της μπάλας κατάφερε να μπλοκάρει το αντίπαλο σουτ), εν τω μεταξύ, δεν μετράει στο σύνολο των τριών μιας ομάδας. Εκτός από το μπλοκάρισμα, υπάρχουν διάφοροι τύποι βολής – π.χ. χτύπημα, σκάψιμο κ.λ.π..

Υπάρχουν επίσης πολλοί διαφορετικοί τρόποι λάθους. Για παράδειγμα, τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στο βόλεϊ είναι το χτύπημα της μπάλας έξω από τα όρια του γηπέδου, κατά την επιστροφή, το άγγιγμα του φιλέ κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή το διπλό χτύπημα (ο ίδιος παίκτης αγγίζει τη μπάλα δύο φορές συνεχόμενα).

Γενικά, η μπάλα παίζεται με τα χέρια, αν και επιτρέπεται να χτυπήσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος χωρίς αυτό να θεωρηθεί παράβαση. Για να κερδίσουν έναν αγώνα, οι ομάδες πρέπει πρώτα να κερδίσουν τρία σετ, σημειώνοντας 25 πόντους πριν από τους αντιπάλους τους. Εάν ένα σετ είναι ισόπαλο 24-24, οι ομάδες πρέπει να κερδίσουν με διαφορά δύο πόντων.
Όλοι οι παίκτες σε μια ομάδα φορούν ίδιες στολές, εκτός από τον παίκτη στη θέση “λίμπερο”. Αυτή είναι μια ειδική θέση στην οποία ένας παίκτης δεν επιτρέπεται να σερβίρει ή να μπλοκάρει και δεν υπολογίζεται ως κανονική αλλαγή (οι ομάδες επιτρέπονται να κάνουν έξι αλλαγές ανά σετ).

Στοιχήματα στο βόλεϊ – Διαθέσιμες αγορές

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις διαθέσιμες αγορές για το στοιχήματα στο βόλεϊ: Γραμμή Χρημάτων

Ακριβώς όπως στο στοίχημα  σε χάντμπολ ή στο στοίχημα σε MMA, το Money Line στο βόλεϊ αναφέρεται στο στοίχημα για το ποιος θα κερδίσει τον αγώνα.
Μειονέκτημα

Το στοίχημα με χάντικαπ προσφέρεται όταν μια ομάδα θεωρείται μεγάλο φαβορί εναντίον μιας άλλης.
Για παράδειγμα, εάν μία ομάδα έχει χάντικαπ -2,5, ένα στοίχημα σε αυτήν θα είναι επιτυχές μόνο εάν κερδίσει σε κέντα σετ. Η υποστήριξη της αντίπαλης ομάδας στο +2,5 θα σας κερδίσει το στοίχημα ακόμα κι αν χάσει τον αγώνα – αρκεί να διεκδικήσει ένα σετ.

Σύνολο σετ

Το στοίχημα σε σύνολα περιλαμβάνει την πρόβλεψη εάν ο αριθμός των σετ σε έναν αγώνα βόλεϊ θα είναι πάνω ή κάτω από έναν αριθμό που παρέχεται από τον πράκτορα στοιχημάτων (π.χ. 3,5). Αυτό σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στο πόσο κοντά θα είναι ένας αγώνας αντί για το ποιος θα τον κερδίσει, δίνοντάς σας έναν βαθμό ευελιξίας και χωρίς να βασίζεστε καθόλου στο Money Line.
Συνοψίζοντας, καταλαβαίνει κανείς ότι το να παίξει στοίχημα στο άθλημα του βόλεϊ δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και να ενημερώνεται συχνά με τις εξελίξεις και τα νέα των ομάδων που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα του αθλήματος αυτού.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024