Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρός Σταυρός: Ο πλανήτης παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία

Ερυθρός Σταυρός: Ο πλανήτης παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία

Τον κώδωνα κινδύνου έκρουσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός αναφορικά με το ξέσπασμα της επόμενης πανδημίας και κατά πόσο είναι προετοιμασμένος ο κόσμος για αυτήν.

«Επικίνδυνα απροετοίμαστο» κρίνει τον πλανήτη, ο Ερυθρός Σταυρός μπροστά στην πιθανότητα ξεσπάσματος μίας νέας πανδημίας.

Επισημαίνει πως παρά τις αδυναμίες που αποκαλύφθηκαν τα τρία χρόνια της Covid – 19, εξακολουθούν να υπάρχουν «σοβαρές ελλείψεις» ισχυρών συστημάτων πρόληψης και προετοιμασίας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) εκτιμά πως η εμπιστοσύνη, η ισότητα και η τοπική δράση πρέπει να είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους να οικοδομηθεί η προετοιμασία για την επόμενη κρίση.

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός τονίζει πως οι κυβερνήσεις των χωρών δεν είναι περισσότερο προετοιμασμένες σήμερα, απ’ ό,τι ήταν το 2019, όταν ξέσπασε η Covid-19 στην Κίνα, και υπογραμμίζει πως ο κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωπες με δύο κρίσεις ταυτόχρονα είναι μεγάλος.

Συνεπώς ο Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει την αύξηση των φυσικών καταστροφών που συνδέονται με το κλίμα και τα κύματα επιδημιών κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, μεταξύ των οποίων η Covid-19 δεν είναι παρά μόνο ένα παράδειγμα.

«Η πανδημία της Covid-19 θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για να προετοιμαστεί η διεθνής κοινότητα από τώρα για την επόμενη υγειονομική κρίση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του IFRC Τζάγκαν Τσαπαγκάιν.

«Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι άμεση και εάν η εμπειρία της Covid-19 δεν επιταχύνει τις προετοιμασίες, τι θα μπορούσε να το κάνει;», διερωτήθηκε.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024