Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανώλης Πετσίτης: Τι κάνει ο άλλοτε «μεσάζων» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης: Τι κάνει ο άλλοτε «μεσάζων» του ΣΥΡΙΖΑ

Πετσίτης: Στα αζήτητα είναι πλέον ο «μεσάζων» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, με την προσεκτική επιτήρησή του πάντως από την Κουμουνδούρου να συνεχίζεται

Στα… αζήτητα, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ Καισαριανής και Λάρνακας, κινείται πλέον ο 47χρονος, πρώην «μυστικοσύμβουλος» του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Πετσίτης που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας μέχρι τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019. Οι νυχτερινές βόλτες τού πρώην σερβιτόρου σε πιτσαρία, στα μαγαζιά του Κολωνακίου και της οδού Πειραιώς όπου επιδείκνυε τις υψηλές διασυνδέσεις του και γλεντούσε μέχρι πρωίας, αποτελούν παρελθόν.

Ο «Μανόλο», συμμαθητής του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που είχε αναλάβει «ειδικούς ρόλους» την περίοδο 2016-2018 και έδινε συχνά το «παρών» στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να ακολουθεί μια μοναχική ζωή σε στενό κύκλο συγγενών και «φίλων». Η περίοδος που λειτουργούσε ως μεσάζων μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι επιχειρηματιών ή εμφανιζόταν ως φορολογικός αντιπρόσωπος κύπριων δικηγόρων – το όνομα ενός εξ αυτών εμφανίζεται και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και στις μεταφορές χρημάτων από τον Χρήστο Καλογρίτσα – μοιάζει τόσο μακρινή.

Ο πολυσυζητημένος Μανώλης Πετσίτης ξοδεύει πλέον τα χρήματα που είχε εισπράξει για τις μεσιτείες και από την εξαργύρωση των γνωριμιών του, αφού το 2016 είχε δηλώσει ότι έλαβε από την εταιρεία λιπασμάτων για «συμβουλευτικές εργασίες» περίπου 79.000 ευρώ και το 2017 έλαβε 121.000 ευρώ (συνολικά δηλαδή 200.000 ευρώ για μια διετία), χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη δικαστικές εκκρεμότητες. Κι αυτό διότι η έρευνα που είχε ξεκινήσει για ενδεχόμενη ηθική αυτουργία του σε απιστία που φερόταν να είχε διαπράξει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θ. Κιτσάκος, με ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας λιπασμάτων που πλήρωνε τον «μυστικοσύμβουλο», δεν είχε συνέχεια. Το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στον Μ. Πετσίτη για ύποπτες συναλλαγές στη ΔΕΠΑ είχε ανακύψει λόγω των 15 επισκέψεων που είχε πραγματοποιήσει στο γραφείο του κ. Κιτσάκου. Ομως, με βούλευμα που εκδόθηκε προ μερικών μηνών κρίθηκε ότι δεν υπήρχε οποιοδήποτε αδίκημα κι απαλλάχθηκε ο κ. Κιτσάκος, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αποστασιοποιούνται από τον 47χρονο «Μανόλο».

Ομως τα όσα γνωρίζει θεωρείται ακόμη και σήμερα ότι μπορεί να προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη ζημιά» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την προσεκτική επιτήρησή του να συνεχίζεται.

Ο Μανώλης Πετσίτης άρχισε να δίνει διαρκές «παρών» στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο 2014-2017 και φαίνεται να μετατράπηκε σε βασικό «παίκτη» του παρασκηνίου με συνεχείς επαφές με δεκάδες υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον εμφανιζόταν ενοικιαστής διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας που χρησιμοποιούσαν ως «μυστικά» γραφεία στελέχη του κόμματος. Ακόμη, φαίνεται να είχε κι ένα σύνθετο δίκτυο επαφών μέχρι και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., με τον δολοφονηθέντα πρώην αστυνομικό Σπ. Παπαχρήστου (το τηλέφωνό του βρέθηκε στην ηλεκτρονική ατζέντα του πρώην ενστόλου).

Η αποκαθήλωση

Ομως το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου 2018, όταν άρχισε από «ΤΑ ΝΕΑ» να αναδεικνύεται ο αφανής ρόλος του Μανώλη Πετσίτη, εγκατέλειψε την πολυτελή βίλα στη Βαρυμπόμπη που του νοίκιαζε ένας δικηγόρος με «διασυνδέσεις» στην τότε κυβέρνηση. Τότε είχε διατυπωθεί ισχυρισμός ότι ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Παππά αναχώρησε λόγω ορισμένων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και ότι θα κατέφευγε σε κλινική στην Κύπρο για ν’ ακολουθήσει ειδική αγωγή. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της εφημερίδας, η θεραπεία που ακολούθησε φέρεται ότι ήταν σε κλινική στη οδό Ναυπλίου στη Λεμεσό. Με τον ίδιο σε αναρτήσεις του στο Facebook (αργότερα έκλεισε το προφίλ του) να αναφέρεται σε μια «νέα αρχή» και ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και ορισμένους από τους διαδικτυακούς φίλους του να του εύχονται… κουράγιο.

Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο διέμενε σε πολυτελή κατοικία με πισίνα στην περιοχή Περιβόλια της Λάρνακας, που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει ένας από τους προαναφερόμενους κύπριους δικηγόρους που σχετίζονται με το κόμμα ΑΚΕΛ, με ταξίδια του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, με τη δημιουργία offshore εταιρειών, επιχειρηματίες κ.λπ. Τότε συγγενείς και φίλοι του άρχισαν να προχωρούν σε παραπλανητικές αναρτήσεις στο Facebook, ότι συναντούν τον Μανώλη Πετσίτη στο… Λονδίνο. Στην πορεία ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται να διέμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο της τουρκοκυπριακής πλευράς της Λευκωσίας που είχε από καζίνο μέχρι χαμάμ, πισίνες και δωμάτια χλιδής και να εγκαταστάθηκε σε πολυτελή βίλα πάλι στα Κατεχόμενα. Σε αυτό το νέο κατάλυμα φαίνεται να είδε τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουλίου 2019, που οδήγησαν στην άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024