Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» προκάλεσαν την αντίδραση της Αστυνομίας ωστόσο οι αρχικές αναφορές περί μη γνώσης του θέματος, αποσύρθηκαν αφού τέσσερις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ασχολούνται με την υπόθεση.

Την αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τους «διαλόγους της ντροπής» στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι χρειάστηκε να εκδοθούν δύο ανακοινώσεις με την μία να διορθώνει την άλλη προκειμένου να απαλειφθεί μια ολόκληρη παράγραφος από την αρχική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος» για τους διαλόγους «φωτιά»

Η πρώτη ανακοίνωση

Συγκεκριμένα στην αρχική ανακοίνωση γινόταν αναφορά ότι σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες».

Η παράγραφος αυτή αφαιρέθηκε με νέο δελτίο τύπου που εκδόθηκε ως «ορθή επανάληψη».

Κοινό μυστικό

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε ότι οι αναφορές αυτές δεν είναι αληθείς, αφού τέσσερις τουλάχιστον υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ (το Ανθρωποκτονιών, το Οργανωμένο Έγκλημα, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων) γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα δεδομένα που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Επομένως η αναφορά στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος «πρόκειται για κοινό μυστικό στο εσωτερικό της Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr