Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζέφη Δημαδάμα: «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα» - Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Ζέφη Δημαδάμα: «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα» – Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Η στενή συνεργάτιδα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ζέφη Δημαδάμα, δηλώνει πως δεν θα κατέβει στις εκλογές του 2023.

Με μία ανάρτηση, αρκετά αιχμηρή για την πολιτική και τους πολιτικούς, η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Ζέφη Δημαδάμα, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, αλλά θα παραμείνει «στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, η κυρία Δημαδάμα ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή, μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία θα εγκριθούν οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

Η στενή συνεργάτιδα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, με ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνει πως θα συνεχίσει να δίνω μάχες για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

«Η πολιτική αφορά πλούσιους ή γόνους»

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους», προσθέτοντας χαρακτηριστικά και εντός παρένθεσης: «(δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς)».

Και τονίζει πως «αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την ‘παράδοση’ με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…».

Όπως αναφέρει η κυρία Δημαδάμα, «δεν σταμάτησα να δουλεύω στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθώ στο κομματικό επιτελείο, ακόμη και όταν ήμουν αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

»Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, γιατί χρειάζεται αρχή, μέση, τλος. Δυο θητείες είναι αρκετές…».

«Το 2019 πετύχαμε άθλο»

Η Ζέφη Δημαδάμα δηλώνει πως είναι «δυναμικά εδώ», καθώς έχει δυνατότητα και ρόλο να προσφέρει στην κοινωνία, όπως αναφέρει, και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, «που με εμπιστεύτηκαν όλα τα μέλη του για τη θέση της Αντιπρόεδρου Γυναικών και από την Προεδρία της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Αθήνας και φυσικά» – σημειώνει χαρακτηριστικά – «πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησα και υπηρετώ, όταν πολλοί ήταν απόντες ή απούσες στα δύσκολα».

«Το ποσοστό του 2019, δηλαδή το 8, 1%, ήταν άθλος όταν παραλάβαμε ένα ‘ρημαγμένο’ κόμμα», τονίζει η κυρία Δημαδάμα, που εκτός από συνεργάτιδα, υπήρξε και στενή φίλη της Φώφης Γεννηματά.

«Και τώρα με αρχηγό τον Ν. Ανδρουλάκη, θα ξαναδώσουμε όλοι και όλες μαζί αγώνες για ακόμη ψηλότερα και ψηλότερα», προσθέτει.

«Ψηλότερα για το Κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα σοσιαλισμού του Ανδρέα Παπανδρέου για την Ελλάδα και τους πολίτες.

»Είμαι δυναμικά εδώ. Η απίστευτη στήριξη όλων μού είναι απαραίτητη και μου δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα να προχωράμε μαζί, με ευθύνη, εντιμότητα, πάθος και όραμα», καταλήγει στην ανάρτησή της η Ζέφη Δημαδάμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024