Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως η επιθετικότητα που δείχνει η ρωσική πλευρά αποτελεί επίθεση στις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε για την ρωσική επιθετικότητα λέγοντας πως αποτελεί επίθεση στις ευρωπαϊκές αξίες. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φιλοξένησε σήμερα συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη για να συζητηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο αντίκτυπός του στις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας συμμετείχε μέσω βιντεομηνύματος, ενώ μέρος έλαβε και ο ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων εκτός ΕΕ Φρανς βαν Νταλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχοινάς για Κατάρ: «Πήρα δώρο μία μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»

«Η φετινή ημέρα μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία»

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «κατά την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία. Η φετινή ημέρα μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας αποτελεί επίθεση στις βασικές ευρωπαϊκές μας αξίες και θέτει υπό αμφισβήτηση το ίδιο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας. Η συνάντησή μας ήταν μια ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των θρησκευτικών μας ηγετών και να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που θέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Οι οκτώ θρησκευτικοί ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, την ενεργειακή κρίση και τις κοινωνικές της συνέπειες και τον αντίκτυπο τους στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr