Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με φρέσκο χιόνι και ανοικτές πίστες το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Με φρέσκο χιόνι και ανοικτές πίστες το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία χιονοδρομίας, απόλαυσης και ξενοιασιάς στο κατάλευκο τοπίο του Παρνασσού

Με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα ο Παρνασσός έχει ντυθεί ήδη στα λευκά και υποδέχεται όλους τους λάτρεις του σκι που ανυπομονούν να βρεθούν στις αγαπημένες τους πίστες τον φετινό χειμώνα, αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την αίσθηση απόδρασης και χαλάρωσης που ξέρει να προσφέρει το χιονισμένο τοπίο του Παρνασσού.  Το εμβληματικό Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, για όλους, μικρούς και μεγάλους, για οικογένειες, παρέες ή για μεμονωμένους σκιέρ.

Στον Παρνασσό, λοιπόν, βρίσκεται το μεγαλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια χάρη στις προσπάθειες της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χειμερινό προορισμό που προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία και αίσθηση ελευθερίας και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους χιονοδρόμους και λάτρεις της χειμωνιάτικης φύσης.

Με τις χιονοπτώσεις να έχουν πια ξεκινήσει για τα καλά, οι χιονοδρόμοι μπορούν να επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ που τόσο τους έλειψε τους πρώτες μήνες αυτού του χειμώνα. Στα εμπορικά κέντρα του Χιονοδρομικού Κέντρου διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός τόσο για τους έμπειρους όσο και τους μαθητευόμενους σκιέρ, ενώ αρχάριοι και μη θα μπορούν να κάνουν μαθήματα χιονοδρομίας σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους και να μυούνται στη μοναδική εμπειρία της χιονοδρομίας. Με άλλα λόγια στον Παρνασσό θα συναντήσουν όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να ανακαλύψουν με ασφάλεια τη μαγεία του αθλητισμού στο χιόνι, αλλά και για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, στην περίπτωση που ανήκουν ήδη στους λάτρεις του σκι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 23 πίστες (4 μίνι αρχαρίων με baby lifts), 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χλμ. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2.260μ. και φτάνουν έως τα 1.640μ. υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300μ. έως 4K χλμ. για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Υπάρχουν, επίσης, αρκετές εκτός πίστας με πραγματικά βαθύ χιόνι για «πολλή αδρεναλίνη», ενώ για όσους θέλουν να παίξουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, λειτουργεί Snowpark στα Κελάρια 2.200μ. με ποικιλία rails και αλμάτων, για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Μάλιστα, τέσσερις από τις πίστες (οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας και Νο2 Βάκχος) είναι πιστοποιημένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Ωστόσο εκτός από την χιονοδρομία στο ορεινό τοπίο του Παρνασσού οι φίλοι του βουνού μπορούν να απολαύσουν όμορφες, ζεστές και χαλαρωτικές στιγμές στα ζεστά Σαλέ του και στους χώρους εστίασης υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα και μία σειρά από ξεχωριστές δυνατότητες διασκέδασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας δίπλα στο μαγευτικό χιονισμένο φυσικό τοπίο του βουνού.

Χειμερινή εμπειρία για όλους

Άξια αναφοράς είναι και η μέριμνα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για τη μέγιστη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, που πλέον μπορούν να απολαύσουν επίσης τη χειμερινή εμπειρία χωρίς δυσκολίες. Ειδικές ράμπες εξασφαλίζουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές, ενώ το ειδικό ηλεκτροκίνητο και φιλικό προς το περιβάλλον χιονοαμαξίδιο που διαθέτει το χιονοδρομικό κέντρο, αφαιρεί κάθε εμπόδιο από την απόλαυση του χιονιού.

Ακόμη, όλοι οι επισκέπτες ανεξαιρέτως έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών (web-ticketing) για μια ακόμη πιο άνετη εμπειρία που θα χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ευκολία.

Εξερευνώντας τη Φωκίδα και τη Βοιωτία

Σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει την ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα σε ορισμένα από τα ομορφότερα χωριά και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η διάσημη Αράχοβα, η γραφική Αγόριανη και η κατάφυτη Σουβάλα βρίσκονται μια ανάσα από τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ μία επίσκεψη στον Παρνασσό μπορεί να συνοδευτεί και από μία επίσκεψη στον μεγαλειώδη αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Με λίγα λόγια, όπως κι αν μοιάζει ο δικός σας χειμώνας, μπορείτε να τον ζήσετε με μία επίσκεψη στο μοναδικό τοπίο του Παρνασσού.

Στην ιστοσελίδα και τα social media του Χιονοδρομικού Κέντρου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ όλοι οι χιονοδρόμοι και επισκέπτες μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά το εισιτήριο τους μέσα από την ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού www.parnassos-ski.gr

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024