Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μία στιγμή ακόμα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μία στιγμή ακόμα

Το σκεπτικό της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, που κυριάρχησε στις κλειστές συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως «συνέχεια και κλιμάκωση» της ενημέρωσης για τα ευρήματα των υποκλοπών που είχαν από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ψήφο εμπιστοσύνης – εκτός απροόπτου – για την κυβέρνηση, κάτι που περίπου το ξέρουν στην Κουμουνδούρου.

Ηταν όμως άλλο το σκεπτικό της επιλογής τους που ήδη κυριάρχησε στις κλειστές συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη το απόγευμα και πριν ακόμη επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Ολοι και οι 156 κυβερνητικοί βουλευτές θα αναγκαστούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και με την ψήφο τους τελικά θα μοιράσουν την ευθύνη «να μετατρέψουν ένα σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο συνολικά της παράταξης», λένε οι κομματικές πηγές.

Μέλημα της Κουμουνδούρου ήταν εξ αρχής το θέμα των παρακολουθήσεων να τεθεί εκ νέου κεντρικά στη συζήτηση, να πάρουν θέση όλες οι πτέρυγες της ΝΔ – και παρά το γεγονός πως δεν ιεραρχείται στην ατζέντα των πολιτών.

Σκληρό ροκ

Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ακολούθησε δύο σκέλη στη ρητορική του: Πρώτα ανέλυσε τα ευρήματα, συνδέοντάς τα με τις ασάφειες των απαντήσεων της κυβέρνησης και τις ευθύνες του επιτελικού κράτους. Και μετά το ενοποίησε με το πολιτικό αίτημα της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας που θα κυριαρχήσει στην Ολομέλεια από τους βουλευτές του.

«Η παρακρατική λειτουργία, η διαφθορά και η πρωτοφανής νοοτροπία αυθαίρετης και ιδιοτελούς άσκησης της εξουσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μια στιγμή ακόμα. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στον λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφηνίζοντας το περιεχόμενο της στρατηγικής του αλλά και νωρίτερα κλείνοντας το μάτι στις κεντρώες δυνάμεις, που επίσης έχουν ενστάσεις και έχουν αρθρώσει λόγο κατά των παρακολουθήσεων.

«Δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική παράταξη. Αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη. Αριστερό ή δεξιό είτε κεντρώο», είχε πει νωρίτερα ο Τσίπρας προαναγγέλλοντας σκληρό ροκ αλλά και την όλη συζήτηση στη Βουλή ως ένα ακόμη βήμα σκληρού προεκλογικού κατενάτσιο αλλά και πίεσης στους όμορους χώρους του να λάβουν θέση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024