Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν συνδέω τον πρωθυπουργό

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν συνδέω τον πρωθυπουργό

Ο Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας, τις υποκλοπές και για την αύξηση στις συντάξεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις υποκλοπές, ως ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκε στην λίστα που προσκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. «Δεν είναι ωραίο, χωρίς καμιά αμφιβολία. Δεν φανταζόμουν και ποτέ ότι θα γινόταν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση κι εγώ να ήμουν κεντρικό πρόταση», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Υπουργός Εργασίας φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως, «όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί διαχρονικά η ΕΥΠ. Τις ξέρουμε τις παθογένειες. Για μένα είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιοι ‘Κλουζό’ που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον σε μένα».

«Από αυτήν την ιστορία αδικείται ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο»

Ξεκαθάρισε πως δεν συνδέει τον Πρωθυπουργό με τις παρακολουθήσεις, παρατηρώντας πως, «ο πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως κι είχαμε αμέσως απομακρύνσεις και στη συνέχεια αυτοί φρόντισαν να διαρρεύσουν στοιχεία για να βλάψουν την κυβέρνηση».

«Παραμένω αυτός που ήμουν, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ακεραιότητά μου. Θέλω να μάθω και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν θέλω να συνδέσω τον Πρωθυπουργό με αυτό. Θα ήθελα πάρα πολύ η Δικαιοσύνη να το ερευνήσει πολύ γρήγορα. Από αυτήν την ιστορία αδικείται ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο», είπε και στο σχόλιο ότι πρόκειται προφανώς για νόμιμες επισυνδέσεις, είπε πως «η δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπήρξε ή όχι κατάχρηση εξουσίας».

«Δεν μου έχουν λείψει οι καρέκλες, οχτώ χρόνια είμαι υπουργός .Αυτό που ξέρω είναι ότι, ο πρωθυπουργός με περιβάλει με την εμπιστοσύνη του. Και σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος και για τη διάσωση της ΔΕΗ και για τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Για τον Χρήστο Ράμμο

Ερωτηθείς σχετικά με τον Χρήστο Ράμμο, είπε πως «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τον κ. Ράμμο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θέλω όλοι να αναγνωρίσουν ότι είμαι σε μία θέση και δεν θέλω να φανεί ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα».

Καταλήγοντας για το θέμα τόνισε δύο πράγματα: «Δεν συνδέω τον πρωθυπουργό. Θέλω να ερευνηθεί το θέμα».

Για την αύξηση στις συντάξεις

Ο Υπουργός Εργασίας μίλησε για τις συντάξεις, οι οποίες από σήμερα μπαίνουν αυξημένες και είπε πως, «ο νόμος Κατρούγκαλου διορθώθηκε σε μεγάλη έκταση από τον Γιάννη Βρούτση. Είχαμε αυξήσεις από το 2020. Το 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πάρουν πλήρη την αύξηση. Οι περισσότεροι θα πάρουν αυξήσεις που είναι κοντά στο 7,7%. Και υπάρχουν και 900.000 που έχουν προσωπική διαφορά».

«Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση απέτρεψαν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Θα θέλαμε να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν βγαίνει», είπε και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ανάφερε πως, «αυτά που τάζει ο Τσίπρας είναι της τάξης των 12 δις ευρώ και είναι άνω ποταμών». «Δεν θέλουμε να είμαστε η κυβέρνηση του «δώστα όλα». Θα μετρήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο τον Φεβρουάριο και τότε θα πάρουμε αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι, «από τους 910.000 που έχουν την προσωπική διαφορά, οι 460.000 πήραν ενίσχυση τα Χριστούγεννα και το περασμένο Πάσχα».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε πως «θα είναι μια γενναία και σημαντική αύξηση. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, ούτε επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια» και κατέληξε πως, «ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν χρειάζεται να προσφύγουν για τις κύριες συντάξεις».

Δείτε το βίντεο

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024