Μαγνησία: Επιδρομή λύκων σε κοπάδια
Οι βοσκοί και οι γεωργοί κάνουν έκκληση για μέτρα
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στη Μαγνησία, οι οποίοι καταγγέλλουν επιθέσεις λύκων στα ζώα που εκτρέφουν.
Συγκεκριμένα, βοσκοί και γεωργοί καταγγέλλουν πως οι λύκοι κάνουν επιθέσεις στα ζώα, αλλά και στους ίδιους. Άτομο ανέφερε στο MEGA πως γλίτωσε στο παρά πέντε από επίθεση από λύκους, καθώς πρόλαβε να μπει έγκαιρα στο όχημά του.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κ. Γιώργος, κτηνοτρόφος, ο οποίος ανέφερε πως στην περιοχή έχασαν πάνω από 30 ζώα μετά από επιθέσεις λύκων, ενώ μέσα σε μόλις μισή ώρα έχασαν 15 πρόβατα.
Έκκληση να παρθούν μέτρα
«Τα μάζευα για να τα πάω σε άλλο μαντρί για να γεννήσουν. Πίσω έμειναν μερικά και μέχρι να γυρίσει το παιδί μέσα σε μισή ώρα τα βρήκε με ανοιγμένες κοιλιές και τα κατσικάκια να σπαράζουν… Για να το κάνουν αυτό μέσα σε μισή ώρα ήταν πολλοί λύκοι», δήλωσε.
Οι κάτοικοι των τριγύρω χωριών έκαναν παράπονα στον φορέα διαχείρισης της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έχουν καταγραφεί 12 λύκοι και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τότε οι κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα.
«Να φάνε ένα ζωντανό, αλλά να σου τρώνε το μεροκάματο και του άλλου το κοπάδι; Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε. Αυτοί τρώνε και τα σκυλιά μας. Μας εγκατέλειψαν οι εργάτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε.
Ο κτηνοτρόφος ανέφερε πως ο φορέας θα τους αποζημιώσει για την απώλεια των ζώων τους, ωστόσο ο ίδιος έκανε έκκληση για να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν τα κοπάδια τους από τις επιθέσεις.
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442