Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρτης αποκαλύπτει το επάγγελμα που ονειρεύονται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο

Χάρτης αποκαλύπτει το επάγγελμα που ονειρεύονται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο

Το ζηλευτό τρίο επαγγελμάτων για τους περισσότερους αν μπορούσαν να αλλάξουν καριέρα εδώ και τώρα.

Τι σχέση έχει ένας πιλότος με έναν συγγραφέα και μια χορεύτρια; Είναι τα τρία επαγγέλματα που οι περισσότεροι πολίτες σε όλες τις χώρες του κόσμου θα ήθελαν να κάνουν.

Αυτό αποκαλύπτει ο χάρτης που δημιουργήθηκε με βάσει το ερώτημα του πιο ποθητού επαγγέλματος στον κόσμο, που «βγήκε» από τις αναζητήσεις των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο για αλλαγή καριέρας. Ήταν δηλαδή το αποτέλεσμα των σχετικών αναζητήσεων στην Google, που αποκάλυψε ότι το «πότε εγώ θα γίνω επιτέλους… πιλότος» είναι το επαγγελματικό απωθημένο των περισσοτέρων επί γης. Για την ακρίβεια το επάγγελμα του πιλότου έκοψε το νήμα σε 25 χώρες ανάμεσα τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία με 930.630 συνολικά αναζητήσεις.

Στην Ελλάδα αγαπούν το… γράψιμο

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το επάγγελμα του συγγραφέα με 801.200 αναζητήσεις, που αποκαλύφθηκε ότι αρέσει ιδιαίτερα στους Έλληνες. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι αυτό κερδίζει περισσότερο «έδαφος» έναντι του πρώτου, αφού επιθυμούν να το ακολουθήσουν άνθρωποι από 75 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους η Ινδία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αφρική. Ο χορός αποτελεί την τρίτη πιο ζηλευτή επαγγελματική κατεύθυνση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αφού συνολικά 278.720 άνθρωποι έψαξαν τον περασμένο χρόνο πως θα μπορούσαν να βιοποριστούν από αυτό.

ΠΗΓΗ: Remitly

Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τη Remitly, έναν πάροχο οικονομικών υπηρεσιών για πρόσφυγες που εξέτασε τη ζήτηση που είχαν, όσον αφορά την επιλογή καριέρας, τον τελευταίο χρόνο 200 επαγγέλματα. Η επιλογή του πιλότου, σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται ότι κερδίζει τις εντυπώσεις, γιατί όπως σημείωσαν οι περισσότεροι εκκολαπτόμενοι κατακτητές των αιθέρων, φημίζεται για τις μεγάλες απολαβές, τις εξαιρετικές προοπτικές και τα αναρίθμητα ταξίδια.

Σβήνει η λάμψη των influencer;

Το νέο επάγγελμα του Youtuber βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 195.070 αναζητήσεις, ενώ επιχειρηματίες θέλουν να γίνουν οι περισσότεροι σε Λουξεμβούργο και Γουατεμάλα, όπως απέδειξαν οι 178.380 σχετικές αναζητήσεις στην Google. Την παρείσφρηση των τουρκικών σίριαλ στην παγκόσμια αγορά αποδεικνύει το γεγονός ότι το επάγγελμα του ηθοποιού τερμάτισε στην έκτη θέση με 176.180 αναζητήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν σε Τουρκία και Αυστρία, ενώ influencer θέλουν να γίνουν οι περισσότεροι σε Ισπανία, Βενεζουέλα και Αργεντινή, σύμφωνα με τις 159.180 αναζητήσεις τους.

Για την ιστορία στην όγδοη θέση τερμάτισε το επάγγελμα του προγραμματιστή με 125.310 αναζητήσεις, στην ένατη αυτού του τραγουδιστή με 121.430 αναζητήσεις και στη δέκατη του δασκάλου με 114.950 αναζητήσεις.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024