Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός: Ντοκουμέντα με πληρωμή ταξιδιών και εμβάσματα στο εξωτερικο

Ψευτογιατρός: Ντοκουμέντα με πληρωμή ταξιδιών και εμβάσματα στο εξωτερικο

Ο ψευτογιατρός έταζε σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα κάνει wind surfing!

Νέα ντοκουμέντα αποκαλύπτονται για τη δράση που είχε ο 66χρονος ψευτογιατρός και για το πώς έπειθε τα θύματά του, να του δίνουν χιλιάδες ευρώ, αλλά και να του πληρώνουν και τη μετάβασή του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  T-live του υπάρχουν εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε ο ψευτογιατρός στην Ελβετία και στη Γερμανία.

Σε ντοκουμέντα που παρουσίασε η εκπομπή  T-live διακρίνεται ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής τάζει σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα τους κάνει καλά, αλλά πρώτα έπρεπε να του πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν ως τη Γερμανία.

«Έπρεπε όμως να πάει στη Γερμανία, να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις και εκεί θα της πουν τι ακριβώς θα της δώσουν. Πράγματι πήγε στη Γερμανία, έκαναν την εξέταση αυτή, η οποία γινόταν και στην Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το ξέραμε. Στη Στουτγκάρδη πήγε, σε κάποιο κέντρο που μας σύστησε εκείνος. Αυτός μαζί με τη γυναίκα του συνεργαζόταν, η οποία είναι Ελληνογερμανίδα» δήλωσε η μητέρα ενός θύματος.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο ταξίδι στη Γερμανία μετέβη και ο ίδιος ο ψευτογιατρός και σύμφωνα με την οικογένεια της ασθενούς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και τα δικά του έξοδα. Μάλιστα το T-live παρουσίασε ντοκουμέντα από την πληρωμή των εισιτηρίων και της διαμονής του, με το εισιτήριο να κοστίζει συνολικά 496 ευρώ. Επίσης εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο η οικογένεια υποστηρίζει ότι πλήρωσε και το ξενοδοχείο, με το συνολικό ποσό της διαμονής να ξεπερνά τα 400 ευρώ για ένα βράδυ.

Όλα φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένα και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια της γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο φερόμενος ψευτογιατρός τους υποχρέωνε να του καταβάλλουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε σε μετρητά, για να μην υπάρχουν αποδείξεις, όπως λένε.

«Κάποια τα κατέθετα στην τράπεζα, αλλά δεν το δεχόταν, γιατί μου έλεγε ότι δεν μπορώ να τα εμφανίσω εγώ στην Ελλάδα, λόγω του ότι εγώ είμαι στη Γερμανία και συνεργάζομαι με το κέντρο στη Γερμανία και πρέπει να μου τα δίνεις μετρητά. Τα περισσότερα δόθηκαν μετρητά. Δόθηκαν βέβαια και κάποια χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία» ανέφερε ακόμα η μητέρα του θύματος στον Alpha.

Η οικογένεια του θύματος κατήγγειλε πως ο ψευτογιατρός δεχόταν υπέρογκη αμοιβή και μάλιστα μόνο 16.300 ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμό του.Μάλιστα δύο από τα εμβάσματα είναι σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο 66χρονος σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το αστείο με τα 5ευρα όταν έλαβε 25.000 ευρώ στο χέρι

Μάλιστα σε ντοκουμέντο που εξασφάλισε το T–Live ακούγεται η στιγμή που ο καταγγελλόμενος «ψευτογιατρός» πληρώνεται με 25.000 ευρώ στο χέρι.

«Να τα χρήματα 25. Θέλετε να τα μετρήσετε;», λένε τα ανυποψίαστα θύματα.

«Όχι», απαντάει ο ψευτογιατρός και μάλιστα εκεί υπάρχει και ένας αστεϊσμός για πληρωμή σε 5ευρα.

«Τα μόνα ποσά που έλαβα από την οικογένεια ήταν αυτά που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής ακολουθήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 66χρονος στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ψευτογιατρός χειραγώγησε το θύμα

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος ο 66χρονος επιχείρησε να χειραγωγήσει τη γυναίκα πείθοντάς την ότι η μητέρα της δε θέλει το καλό της.

«To παιδί ήταν κάτω από την επήρεια του. Επειδή εγώ δούλευα, αυτός έβρισκε το χρόνο και έλεγε στο παιδί ότι “η μαμά σου θα σταματήσει τη θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και δεν τη θέλει και με παίρνει και με ρωτάει διάφορα και αν είναι έτσι, εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ” και κάτι τέτοια. Μου δημιούργησε πρόβλημα και με το ίδιο το παιδί» είπε ακόμα η μητέρα του θύματος.

Την ώρα που η ίδια και η οικογένειά της διαπίστωναν ότι αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται ο φερόμενος ψευτογιατρός υποδείκνυε αλλαγές στο θεραπευτικό της πρόγραμμα.

Τι έλεγε ο ψευτογιατρός στην οικογένεια

-Της είπα να κόψει την κολύμβηση, γιατί δεν τη βοηθάει πλέον η κολύμβηση.

-Μου το είπε.

-Θέλω να έχει τη γυμναστική, την κινησιοθεραπεία περισσότερο, από οτιδήποτε άλλο. Της είπα πάρα πολύ σιγά, της είπα να το κάνει και κάθε μέρα μάλιστα. Θέλεις αργά, σιγά και αργά,  μην βιάζεσαι τώρα. Θέλει να κάνει πιο γρήγορα την προσπάθεια και της λέω δεν γίνεται αυτό, πρέπει σιγά-σιγά να αναπληρώσεις. Θέλει χρόνο.

-Μάλιστα.

-Εγώ θα πάω τώρα σε καμία ώρα.

-Γιατί χθες περάσαμε, τι να σας πω. Δεν θέλω να το ζήσω. Είναι καταστάσεις που ζούσα πριν έναν χρόνο.

-Ναι, ναι, ναι.

-Σε τέτοια κατάσταση.

-Λογικό είναι, λογικό.

-Δεν ηλερω γιατί τι περίμενε, τι, τι, τι, δεν μπορώ να καταλάβω;

-Τι να κάνουμε; Δεν πειράζει, το έμαθε όμως τώρα, δεν θα το ξανακάνει.

-Ας το ελπίσουμε. Σας παρακαλώ, θα ήθελα να της εξηγήσετε, γιατί έχουμε μπει σε μια διαδικασία που η ίδια νομίζω δεν έχει καταλάβει, τι ακριβώς περιμένει. Αυτή έμεινε στο θέμα, στο ότι σε δεκαπέντε μέρες θα δω βελτίωση και σε έναν μήνα θα μπορώ να περπατάω τουλάχιστον με το μπαστούνι μου.

-Είπαμε ότι θα σηκώνεσαι σιγά σιγά, θα περπατάς και ήδη ήταν καλύτερα την Παρασκευή που πήγα εγώ.  Και της λέω θέλω ορισμένα πραγματάκια. Στέλνω στην κυρία (…) τι ακριβώς θέλω και της λέω «δεν θέλω πολλά, θέλω λίγα», θέλω να γίνεται η κίνηση και σιγά-σιγά να την απορροφάς στον εγκέφαλο. Να αρχίσεις, να την ξεκινάς, η σκλήρυνση κάνει σαν ένα μωρό παιδί. Ξαναμαθαίνεις την κίνηση.

Έταζε σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα κάνει wind surfing

Μάλιστα έταζε σε ασθενή πως το καλοκαίρι θα κάνει wind surfing.

«Το καλοκαίρι πάντως θα πάω διακοπές!», είπε η ασθενής

«Το καλοκαίρι είναι… είναι… για wind surfing», απάντησε ο ψευτογιατρός.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024