Κυριακή 14 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικό Δικαστήριο: O Καλογρίτσας κατέθεσε το ημερολόγιο της γραμματέως του - Τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Ειδικό Δικαστήριο: O Καλογρίτσας κατέθεσε το ημερολόγιο της γραμματέως του – Τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Πλαστά τα SMS, είπε ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Ματζουράνης

Αποσπάσματα από τις σελίδες του ημερολογίου που  κρατούσε η επί 40 και πλέον χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δικάζεται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, προσκόμισε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Στο ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία εξεταζόμενη στο Ειδικό Δικαστήριο μίλησε  για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημάνθηκε από την πλευρά του επιχειρηματία, υπάρχουν καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκ των δικηγόρων του Χρ.Καλογρίτσα, Άγγελος Καραχάλιος, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει σημειώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με αυτές τις καταχωρήσεις, φέρεται να έγιναν δύο συναντήσεις, στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου, με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ από τις σημειώσεις για τη δεύτερη ημερομηνία προκύπτει συνάντηση Παππά – Αρτεμίου, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών (Παππά, Καλογρίτσα, Αρτεμίου) έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή υπάρχουν οι εξής εγγραφές:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  14.25- 15. 00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  13.25-23.45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) 21.00 – 21.30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  22.15-22.45

Ενστάσεις από Παππά για πλαστά sms

Από την πλευρά των συνηγόρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο Δικαστήριο ενστάσεις στρεφόμενος κατά των επίμαχων μηνυμάτων (sms) που προσκομίστηκαν από τον επιχειρηματία σε διάφορα δικονομικά στάδια της υπό κρίση υπόθεσης.

Η υποβληθείσα ένσταση, σύμφωνα με το δικηγόρο του Ν. Παππά, αφορά σε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους  φερόμενους ως συνομιλητές.

Επιπλέον όμως η ένσταση αφορά και πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Sports in

Τζαμπολ στους τελικούς για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ξεκινούν σήμερα (14/4) οι τελικοί της Α1 γυναικών στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Απριλίου 2024