Αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Άμφισσας με τον εντοπισμό πολεμικού υλικού από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Οι σφαίρες και η χειροβομβίδα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τοπογραφικών εργασιών στο σχολείο τη Δευτέρα και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Ενημερώθηκε ο Στρατός
Σύμφωνα με το tvstar.gr άμεσα εκκενώθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς το σχολείο, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας, η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή του αρμόδιου τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η χειροβομβίδα και οι σφαίρες, απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς.
Δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που δημιουργήθηκε με τον εντοπισμό του πολεμικού υλικού και μέχρι να σταλεί στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, το σχετικό πόρισμα των ειδικών, το 1ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας, θα παραμένει κλειστό.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας