Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1% στη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,1% στη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, ενόψει των επικείμενων εκλογών, έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του ACTION 24, η επόμενη Βουλή αναμένεται να είναι ξανά με έξι κόμματα.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13,9% και ΚΚΕ με 6,1%.

Στη Βουλή μπαίνουν, σύμφωνα με την έρευνα, και η Ελληνική Λύση με 3,3%, αλλά και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Σε ο,τι αφορά στους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,9%, έναντι 28,4%, με την τρίτη επιλογή των συμμετεχόντων στην έρευνα να είναι ο «κανένας» με 19,8%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει μεγάλη διαφορά στο ερώτημα «με ποιον πρωθυπουργό αισθάνεστε πιο ασφαλής στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι μόλις 16,5% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ερώτημα «ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα».

Την επέλεξε το 36% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεύτερη επιλογή είναι οι αναποφάσιστοι με 17,4%.

Η οικονομία και το «καλάθι του νοικοκυριού»

Στη δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, η πλειοψηφία χαρακτηρίζει την οικονομική τους κατάσταση ως «κακή» ή «μέτρια», με τις δύο κατηγορίες να συγκεντρώνουν ποσοστό 63,2%, έναντι ποσοστού 35,6% που απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση είναι «καλή» ή «πολύ καλή».

Όσον αφορά στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» οι πολίτες σημειώνουν ότι μάλλον δεν έχει αποδώσει όσα θα περίμεναν κυβέρνηση και καταναλωτές (69,7%), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα ένα ποσοστό που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δεν γνώριζε το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης (8,3%).

Κανένα κόμμα δεν προσφέρει ασφάλεια

Τέλος, στα αξιοσημείωτα δεδομένα της δημοσκόπησης της RASS για το ACTION 24, είναι ότι στην ερώτηση «ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», η πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων είναι «κανένα» με 36%.

Ακολουθούν ΝΔ με 34,3%, ΣΥΡΙΖΑ, με 14,3% και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 6,5%.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024