Σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής (22.01.2023) στα Καμμένα Βούρλα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ισχύ 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά των Καμμένων Βούρλων.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,8 χιλιόμετρα.
Σε σεισμική διέγερση η Ελλάδα
Σε φάση σεισμικής διέγερσης βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα: Μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα τρεις περιοχές της χώρας, η Εύβοια, η Μυτιλήνη και η Κρήτη, έχουν διεγερθεί παράγοντας δεκάδες σεισμικές δονήσεις.
Οι σεισμοί δεν έχουν υπερβεί σε μέγεθος τα 5 Ρίχτερ, όμως δεν παύουν να απασχολούν την επιστημονική κοινότητα. Μεγαλύτερο προβληματισμό φαίνεται να γεννά στους ειδικούς η δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Λέσβο, καθώς προήλθε από μια περιοχή με ισχυρό σεισμικό παρελθόν και εκδηλώθηκε σε χερσαίο χώρο, ενώ την προσοχή των επιστημόνων συγκεντρώνει και η Εύβοια στην οποία έχουν ενεργοποιηθεί τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε μόλις 40 ημέρες.
«Οι σεισμοί που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι στο όριο ασθενούς-ισχυρού και είναι καλό που γίνονται διότι εκτονώνεται τμήμα της σεισμικής ενέργειας» είπε στα «ΝΕΑ» πριν μερικές ημέρες ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς, ενώ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνει πως έχουμε και κατά το παρελθόν δει να ενεργοποιείται η μία εστία μετά την άλλη.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας