Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Παναγοπούλου: «Μου αρέσει να αποδομώ την εικόνα μου»

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Μου αρέσει να αποδομώ την εικόνα μου»

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι ο παρουσιαστής του δελτίου δεν είναι αγγελιοφόρος ειδήσεων

Την πρώτη της συνέντευξη για τη νέα χρονιά παραχώρησε η Κατερίνα Παναγοπούλου. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA από Παρασκευή μέχρι Κυριακή «άνοιξε» την καρδιά της στο ΟΚ! και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υποκριτικό να παριστάνει ένας δημοσιογράφος ότι δεν έχει άποψη και έκανε ειδική μνεία στη στήριξη του Μεγάλου Καναλιού στις γυναίκες.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή της

Έχεις πει και επιμένεις ότι ο παρουσιαστής του δελτίου δεν είναι αγγελιοφόρος ειδήσεων.

Ναι, γιατί θεωρώ ότι ένας παρουσιαστής πρέπει να έχει γωνίες, δεν μου αρέσει να είναι flat, να μεταφέρει απλά περιστατικά. Αντικειμενικότητα δεν σημαίνει ουδετερότητα. Λες με ειλικρίνεια τι πιστεύεις διότι είναι έντιμο και όχι να προσπαθείς να το περάσεις υπόγεια. Άλλωστε θεωρώ υποκριτικό να παριστάνει ένας δημοσιογράφος ότι δεν έχει άποψη. Δημοσιογράφοι είμαστε, δεν διαβάζουμε ρόλο, σαν να είμαστε στο θέατρο. Αν αρέσεις στον κόσμο, θα σε δει, αν δεν του αρέσεις, θα αλλάξει κανάλι.

Για μένα το σημαντικό είναι να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενο της είδησης. Δηλαδή δεν θα προσπαθήσω να διαμορφώσω την είδηση με βάση την άποψή μου, ούτε θα αποκρύψω ειδήσεις. Από την άλλη,’όμως, προσπαθώ να περάσω την άποψή μου και το κάνω συνειδητά σε υποθέσεις bullying. Όταν γράφω την πάσα της είδησης για μια υπόθεση bullying -παρενθετικά να πω ότι υπάρχει εσφαλμένα η αντίληψη ότι ο παρουσιαστής εκφωνεί μόνο τις ειδήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος γράφει όλα όσα λέει-, εκεί λοιπόν η διατύπωσή μου είναι στο όριο της δημοσιογραφικής εκφοράς λόγου.

Δηλαδή θα πω μια πιο ακραία έκφραση, για παράδειγμα, «κτηνώδης πράξη», γιατί θεωρώ ότι το bullying είναι μια αισχρότητα που πρέπει να καταδικάζεται με ένταση.

To MEGA φαίνεται ότι στηρίζει και έχει επενδύσει στις ανκοργούμαν όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Ναι, το MEGA στηρίζει τις γυναίκες. Και στο κεντρικό δελτίο που είναι χωρισμένο στα δύο, Δευτέρα με Πέμπτη και Παρασκευή με Κυριακή και στα σημεριανά και στα νοηματικά. Μόνο ένας άντρας συνάδελφος υπάρχει στα δελτία του MEGA. Εκφράζεται εμπιστοσύνη από τη διοίκηση στις γυναίκες, κάτι που άλλωστε έχει βγει σε καλό.

Μερικές φορές «τα δίνεις όλα» και με μια ροκιά. Λέω για εκείνο το απίθανο backstage βίντεο που ανέβασες στο Instagram λίγο πριν ολοκληρωθεί το δελτίο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πέρσι τον Απρίλιο. Είσαι καθισμένη στην καρέκλα και ενώ παίζει κάποιο θέμα στον αέρα, εσύ αναζητάς ένα ringtone για το κινητό σου, ακούγεται το Aerials των System of a Down και ενθουσιάζεσαι ακαριαία με ένα γρήγορο headbanging πάνω στον ρυθμό.

Ξέρω ότι δεν ταιριάζει με την εικόνα που βγάζω προς τα έξω, αλλά μου αρέσει πολύ η ροκ μουσική.

Και σε λίγα δευτερόλεπτα, πριν επιστρέφει σε σένα η κάμερα για την αποφώνηση, επανέρχεσαι, στρώνεις τα μαλλιά σου και καληνυχτίζεις τους τηλεθεατές πάρα πολύ κανονικά.

Μου αρέσει να αποδομώ την εικόνα μου. Για να μιλήσω ειλικρινά, είχα αστερίσκους πριν το κοινοποιήσω στο Instagram. Σκεφτόμουν «λες τώρα να παρεξηγηθεί;» γιατί, κακά τα ψέματα, κάνω μια δουλειά που συνοδεύεται από έναν θεσμικό μανδύα. Ο άλλος αστερίσκος ήταν «μήπως νομίζουν ότι προσπαθώ να το παίξω κάτι αυτή τη στιγμή; Χαλαρή; Άνετη;».

Ε, μετά έκανα αυτό που κάνω πάντα. Δεν με νοιάζει, ας πουν ό,τι θέλουν. Ένιωσα καλά εκείνη τη στιγμή, περάσαμε τέλεια στο στούντιο και ήθελα να κλείσω και λίγο το μάτι και να πω σε όσους το είδαν ότι «ναι, κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά άλλο η σοβαρότητα και άλλο η σοβαροφάνεια».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024