
Οικονόμου σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο»
«Οι θέσεις της Ελλάδας είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές» ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο».
Οι απειλές και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας:
«Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το Νταβός, αναφέρθηκε στις τουρκικές αξιώσεις για νησιά, σημειώνοντας:
«Υπάρχει πολύς θόρυβος στην Τουρκία για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την τουρκική ενδοχώρα; Ή είναι πιο ρεαλιστική η άποψη ότι η τουρκική χώρα αποτελεί για τα ελληνικά νησιά;[…] Δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη, αρνούμενη οποιοδήποτε δικαίωμα της Κρήτης σε θαλάσσιες ζώνες. Αυτές είναι απαράδεκτες αιτιάσεις».
- Χανταϊός: Δεν είναι ούτε η αρχή μιας επιδημίας ούτε μιας πανδημίας, λέει ο ΠΟΥ
- Capital Clean Energy Carriers: Παραλαβή και δεύτερου πλοίου μεταφοράς LCO2/πολλαπλών αερίων
- Η AI κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, την ώρα που η τεχνολογία απολύει μαζικά
- Greece Prepares Equal Pay Bill After Stakeholder Talks
- Σάκκαρη: Η μέρα και η ώρα του αγώνα της με τη Ριμπάκινα
- Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τη Μαλέσκου; – Η απάντηση του
