
Οικονόμου σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο»
«Οι θέσεις της Ελλάδας είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές» ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο».
Οι απειλές και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας:
«Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το Νταβός, αναφέρθηκε στις τουρκικές αξιώσεις για νησιά, σημειώνοντας:
«Υπάρχει πολύς θόρυβος στην Τουρκία για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την τουρκική ενδοχώρα; Ή είναι πιο ρεαλιστική η άποψη ότι η τουρκική χώρα αποτελεί για τα ελληνικά νησιά;[…] Δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη, αρνούμενη οποιοδήποτε δικαίωμα της Κρήτης σε θαλάσσιες ζώνες. Αυτές είναι απαράδεκτες αιτιάσεις».
- Ο Φύλακας στη Σίκαλη έγινε 75 ετών – 10 πράγματα που ίσως δεν είναι γνωστά για τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ
- Δανία: Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου – Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με δύο εντυπωσιακά γκολ του Ζότα Σίλβα (vid)
- Κίνδυνος κλιμάκωσης στο Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ, οι Φρουροί απειλούν το αμερικανικό ναυτικό
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα

